Plešimo zajedno 2 (2006)

SAVE THE LAST DANCE 2: STEPPING UP (Originalni naziv)

drama glazba romantika

Djevojku koja upiše plesnu školu za balerine zaokupi zanimanje za moderni hip-hop ples

 
Režija: David Petrarca
Scenarij: Duane Adler, Kwame Nyanning
Uloge: Izabella Miko, Columbus Short, Jacqueline Bisset, Maria Brooks, Ian Brennan

Filmografija

"Plešimo zajedno 2" je, poput svog prethodnika, namijenjen prvenstveno teen uzrastu kojeg će se možda najviše dojmiti plesna koreografija i umijeće Izabelle Miko (bivše profi balerine), koja u roli Sare zaključuje da je balet samo mehaničko ponavljanje koraka i pokreta te se okreće modernijem plesu koji dopire iz njenog srca.

Sara Johnson (Izabella Miko) silno želi pohađati plesnu školu Julliard i postati profesionalna balerina. Snovi joj se ostvare i ona upiše školu, no zanimanje za umijećem hip-hop plesa zasjeni njene napore i trud prema baletu. Upis je bio težak, no konkurencija je opaka i od Sare se očekuje izniman trud. I dok njena heroina i učiteljica Monique Delacroix (Jacqueline Bisset) objeručke prigrli mladu početnicu, gost predavač (Columbus Short) dovodi u pitanje Sarine odluke i ona, u rascjepu, odmjerava - prikloniti se modernom plesu ili baletu, te počinje preispitivati svoje postupke.

MTV je dao svoju bezrezervnu podršku filmu, zamjerki redateljskom oku iskusnog TV redatelja David Petrarca nismo pronašli te, iako podsjeća na prvi dio, ali s drugim plesnim koracima i drugačijim setom glumaca, "Plešimo zajedno 2" je film uz kojeg ćete se bez problema opustiti i uživati u glazbi i plesu, što je i bila zamisao njegovih tvoraca.


Komentari (0)

Foto