Lud od ljubavi (1983)

Lovesick (Originalni naziv)

komedija romantika fantastika

Ugledni psihijatar zaljubi se u svoju novu pacijenticu

 
Režija: Marshall Brickman
Scenarij: Marshall Brickman
Uloge: Dudley Moore, Elizabeth McGovern, Alec Guinness, Christine Baranski

Filmografija

Psihijatar Dr. Saul Benjamin (Dudley Moore) opsjednut je novom pacijenticom Chloe Allen (Elizabeth McGovern). Dok je slijedi Manhattanom, Saul proživljava sve lude simptome svojih klijenata, a liječnik ubrzo i sam postane pacijent.

Dr. Saul Benjamin "naslijedi" Chloe Allen kao pacijenticu kada njezin stari psihijatar iznenada umre. Iako je Saul oženjen, a romantične veze s pacijenticom protivne su njegovoj profesionalnoj etici, on smjesta postane opsjednut Chloe – onom istom jednosmjernom strašću koju često zamjećuje kod mnogih svojih pacijenata. Tajanstvena pojava dr. Sigmunda Freuda potvrđuje da je Saul uistinu postao žrtva onoga što se stručnim rječnikom naziva protuprijenos.

Iako se Saul hrva s tim problemom, ne može zadržati profesionalnu distanciju te nemoćno proganja mladu damu – od njezina kazališnog svijeta (gdje joj se također udvara filmski glumac koji ima samo jednu stvar na umu), njezina stana (nakon što "posudi" ključ iz torbice koju je ona slučajno zaboravila u njegovu uredu), sve do njezine sobe (gdje otkriva da je ona jednako zaljubljena u njega kao on u nju). Sve to na psihijatra ima učinak koji ga prisili da i sam zatraži profesionalnu pomoć.


Komentari (0)

Foto