Ne osvrći se (2009)

NE TE RETOURNE PAS (Originalni naziv)

triler drama

Mladu majku dvoje djece zadesi fizička transformacija koju nitko osim nje ne primjećuje

 
Režija: Marina de Van
Scenarij: Jacques Akchoti, Marina de Van
Uloge: Sophie Marceau, Monica Bellucci, Andrea Di Stefano, Thierry Neuvic, ...

Filmografija

"Ne te retourne pas" intrigantan je i napet psihološki triler francuske redateljice i scenaristice Marine de Van (poznate kao scenaristice hita 8 Femmes); neobične, gotovo paranormalne priče o ženi koju iznenada zadesi potpuna fizička transformacija koju nitko osim nje ne primjećuje. Solidno režiran, napetih scena, dobro pogođene opskurne scenografije koja predočava unutarnja stanja junakinje, film je solidno djelo koje pruža više od površne zabave.

Jeanne (S. Marceau) je mlada Francuskinja, majka dvoje djece, koja jednoga dana slučajno uvidi da se u njezinoj okolini događaju čudne, iako male promjene: zidovi u njezinom stanu mijenjaju boje, namještaj je svaki put drugačije raspoređen. Ona sve više osjeća čudnu bol i mučninu, a i sama se fizički počinje mijenjati, no izgleda da to nitko od njezinih ne primjećuje. Na nagovor supruga posjeti psihijatra, no ni on joj ne uspijeva dati savjet. Ona osjeća da je njezina promjena nastala usred nekih dubljih razloga, a možda i ozbiljnih problema, a nikako od umora ili stresa kako joj se pokušava nasugerirati. Prilikom posjeta majci, ona pronalazi fotografiju na kojoj se nalazi s nepoznatom osobom. To je potakne da otputuje u Italiju, u nadi da će pronaći odgovor na svoja pitanja...

U glavnim ulogama nastupaju izvrsne glumice, slavne S. Marceau i M. Bellucci, te odličan talijanski glumac A. di Stefano.


Komentari (2)

Foto