Slavna 1939. (2009)

Glorious 39 (Originalni naziv)

drama romantika ratni povijesni

U praskozorje 2. svjetskog rata djevojka slučajno pronađe dokaz o nacističkoj uroti

 
Režija: Stephen Poliakoff
Scenarij: Stephen Poliakoff
Uloge: Romola Garai, Eddie Redmayne, Juno Temple, Toby Regbo, Christopher Lee

Filmografija

Mlada žena dolazi do iznenađujućeg otkrića s opasnim posljedicama u ovom povijesnom trileru, smještenom u 1939. Kad njezini bliski prijatelji počnu pogibati pod čudnim okolnostima, i sama se nađe u životnoj opasnosti.

Anne Keyes (Romola Garai) je privlačna mlada žena sa skromnom karijerom filmske glumice. Ona je usto i posvojena kći Alexandera Keyesa (Bill Nighy), političara i dugogodišnjeg člana Parlamenta. Anne još živi s obitelji, ocem, majkom Maud (Jenny Agutter), bratom Ralphom (Eddie Redmayne) budućim diplomatom te sestrom Celiom (Juno Temple), trendsetericom iz otmjenih krugova.

Jedne noći Hector (David Tennant), Alexanderov prijatelj, svrati na večeru te tijekom oštre rasprave otvoreno iskaže nezadovoljstvo premijerom Nevilleom Chamberlainom i njegovom politikom popuštanja nacističkom režimu Adolpha Hitlera. Drugoga gosta za večerom, Balcombea (Jeremy Northam), ne zanima Hectorovo mišljenje. Kasnije iste večeri Hector je nađen mrtav, a po svemu sudeći, uzrok je samoubojstvo.

Anne, međutim, smatra da je u pitanju zločin kad pronađe fonografske ploče na kojima su snimljeni razgovori o tajnama obavještajne službe. S kim god Anne pokuša podijeliti svoje otkriće, taj završi mrtav te ona više ne zna što bi dalje s ubojitim tajnama.


Komentari (0)

Foto