Kolo smrti (1988)

THE DEAD POOL (Originalni naziv)

triler

Inspektor Harry Callahan istražuje niz ubojstava povezanih s morbidnom igrom klađenja

 
Režija: Buddy Van Horn
Scenarij: Harry Julian Fink, Rita M. Fink
Uloge: Clint Eastwood, Patricia Clarkson, Liam Neeson, Evan C.Kim, David Hunt, ...

Filmografija

Legendarni Clint Eastwood po peti put nastupa u ulozi koja ga je proslavila, onoj beskompromisnog detektiva Prljavog Harryja Callahana, u policijskom trileru temeljenom na svakodnevnoj opsesiji glazbenim i filmskim zvijezdama.

Poznati filmski redatelj Peter Swan (Liam Neeson) sa svojom ekipom igra neobičnu i prilično morbidnu igru "Kolo smrti", u kojoj svaki sudionik bira 10 slavnih osoba za koje misli da bi mogle umrijeti prije kraja igre, a pobjednik je, naravno, onaj s najviše mrtvih na svom popisu. Međutim, ljudi sa Swanove liste počinju umirati u nerazjašnjivim okolnostima, a kada mu dodjele slučaj, Harry Callahan saznaje kako je i on na redateljevoj listi!Opasnosti na koje Harry vrlo brzo počinje nailaziti prečeste su, čak i za policajce...
"Kolo smrti" je peti i, barem dok se ne snimi najavljeni šesti dio, zasad posljednji nastavak iznimno uspješnog filmskog serijala o kontroverznom detektivu Harryju Callahanu, koji prije svega priznaje zakon jačega te nema nimalo suosjećanja za kriminalce koje goni.
Sukladno duhu vremena, film je ovo koji je nešto lepršaviji od svojih prethodnika iz sedamdesetih, a osim uzbudljive policijske akcije, nudi nam i promišljanje često bezumne opsesije društvenom elitom. Posebno je zanimljivo u filmu vidjeti buduće zvijezde Liama Neesona kao ekscentričnog redatelja te Jima Carreyja u ulozi zlosretne rock zvijezde.

Komentari (2)

Foto