Otkupnina za Kinga (2005)

KING'S RANSOM (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Bahati milijunaš nađe se u četri paralelna pokušaja otmice

 
Režija: Jeffrey W. Byrd
Scenarij: Wayne Conley
Uloge: Anthony Anderson, Jay Mohr, Kellita Smith, Nicole Ari Parker, Regina Hall...

Filmografija

King's Ransom duhovita je komedija zabune, situacija i karaktera. U maniri lake zabave, u dobrom ritmu i niz uistinu smiješnih situacija odvija se priča o otmici velikog Kinga. Uz odlično smišljen zaplet s četiri paralelna pokušaja otmice, osim komičnih obrata pratimo i odlično proveden razvoj glavnih likova i njihovih odnosa.

Malcolm King (A. Anderson) vlasnik je velikog poduzeća. Prati ga priča da je jednim dolarom zaradio milijune. Zato do njega pokušava doprijeti očajni Corey (J. Mohr), koji ima samo taj jedan dolar i ne vidi izlaza iz svoje situacije. Umjesto savjeta, Corey dobiva bahatu porugu. King mu, pokazujući na sebe, kaže: "Luzeru, ovo je najbliže što ćeš ikada biti milijunima!"
King ima sposobnu pomoćnicu Angelu (N. Ari Parker), koja očekuje kako će biti zasluženo unaprijeđena, no na sjednici odbora King će ih sve iznenaditi kad na mjesto šefice marketinga umjesto Angele postavi svoju stupidnu ljubavnicu Peaches (R. Hall). Angela osvetnički stišće zube, a ubojiti plan sprema i Kingova žena Renee (K. Smith), koja u brakorazvodnoj parnici traži polovicu Kingovog bogatstva...
Svako iz svojih razloga doći će na ideju da Kinga treba oteti, a na istu će ideju doći i sam King - ako organizira vlastitu otmicu, riješit će se lakome bivše žene. I tako, jedne večeri, mnogi će biti u lovu na Kinga, a događaji će krenuti svakojako, samo ne očekivanim tokom...
Film je režirao Jeffrey W. Byrd (Seventeen Again; Jasper, Texas), a u glavnoj je ulozi Anthony Anderson, popularan i uspješan glumac, osobito u komičnim ulogama, koji je do sada osvojio više uglednih glumačkih nagrada (nagradu Rising Star 2001., Black Movie Award za film Hustle & Flow itd.)

Komentari (0)

Foto