Tko je smjestio Crvenkapici? (2005)

HOODWINKED (Originalni naziv)

komedija animirani obiteljski

Zabavna animirana parodija na kultnu dječju priču "Crvenkapica"

 
Režija: Cory Edwards, Todd Edwards
Scenarij: Cory Edwards, Todd Edwards
Uloge: Anne Hathaway, Glenn Close, James Belushi, Patrick Warburton, ...

Filmografija

"Tko je smjestio Crvenkapici", svojevrsni epilog priče o djevočici koja nosi baki kolače, produkt je podivljale mašte scenarista Coryja i Todda Edwardsa, koji su razvili i razotkrili likove iz priče. Pa tako doznajemo da Crvenkapica i nije baš tako naivna kako se čini. Baka ima život za koji nitko nije znao, Vuk i nije baš takav nitkov kao što se činilo, a drvosječa sanja o holivudskom uspjehu.


U bakinoj kući je gužva jer šef policije Grizli, policajac Kljunić te inspektor Nikola Salto iz organizacije za zaštitu životinja ispituju baku Prutić, Crvenkapicu, Vuka i drvosječu Franca. Društvo je optuženo za remećenje reda i mira, provalu, namjeru da netko bude pojeden te za mahanje sjekirom bez dozvole. Svi su osumnjičeni i imaju svoju verziju događaja, a priče se ne poklapaju. Povrh svega, ovaj slučaj možda je povezan s lopovom koji krade recepte iz dućana slatkiša.



Animacija je rezultat marljivog rada manje poznatog Kanbar Animation Studija, koji je napravio zaista iznimni posao oko kompjutorske vizualizacije, dok inteligentni i duhoviti dijalozi upotpunjuju lijepu sliku jedne od najboljih animacija zadnjih nekoliko godina.

 

U američkoj verziji junacima su posudili glasove najpopularniji glumci današnjice - Anne Hathaway, Glenn Close, James Belushi, Chazz Palminteri, Xibit i drugi, dok za potrebe hrvatskog gledateljstva glasove dali Zrinka Cvitešić (Crvenkapica), Lena Politeo (baka Prutić), Zoran Gogić (Vuk), Zlatan Zuhrić (šef policije Grizli), Krešimir Mikić (zec Bongo), Željko Duvnjak (policajac Kljunić), Ljubomir Kerekeš (inspektor Nikola Salto), Vid Balog (drvosječa Franc) i drugi.


Komentari (1)

Foto