Henry: Portret serijskog ubojice (1986)

HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER (Originalni naziv)

horror drama kriminalistički

Priča prema slučaju o stvarnom američkom brutalnom serijskom ubojici Henryju Leeju Lucasu

 
Režija: John McNaughton
Scenarij: Richard Fire, John McNaughton
Uloge: Mary Demas, Michael Rooker, Anne Bartoletti, Tracy Arnold, Tom Towles, ...

Filmografija

Film je režirao John MacNaughton, američki televizijski i filmski redatelj, najpoznatiji po filmu Jedna žena, dva muškarca (Mad Dog and Glory) iz 1993. godine.Film Henry: Portrait of a Serial Killer osvojio je nekoliko manjih nagrada na inozemnim filmskim festivalima.

Henry Lee od malih je nogu osuđen da ne živi normalnim životom: ne mogavši izdržati majčino zlostavljanje, kao trinaestogodišnjak je ubije. Zbog toga je odslužio zatvorsku kaznu i, po njezinom isteku, Henry (M. Rooker) se sa zatvorskim prijateljem Otisom (T. Towles) nastanjuje u malenom stanu. Jednoga dana k njima se useli i Otisova sestra jer nema novca da si priušti stan. Malo po malo ona se zaljubljuje u Henryja, ni ne sluteći tko je on zapravo. Naime, on je u društvu izrazito simpatičan i zanimljiv, što je zavaralo mnoge žene koje su mu bile u blizini. Jedne večeri on ispriča Otisu svoje nakane, a izgleda da će ih ovaj objeručke prihvatiti...
Henry: Portrait of a Serial Killer napet je film strave utemeljen na slučaju stvarnoga američkog serijskog ubojice Henryja Leeja Lucasa, koji je navodno krajem sedmdesetih i početkom osamdesetih godina ubio više od šesto ljudi, uglavnom prostitutki i žena lakog morala. Slijedeći njegove krvave pohode (mahom učinjene s njegovim također "stvarnim" ortakom Otisom Tooleom), film donosi mnogo napetih, pa i stravičnih scena ubojstava i silovanja, što zorno pokazuje luđački um glavnoga junaka.

Komentari (0)

Foto