William i Kate (2011)

William & Kate (Originalni naziv)

drama romantika biografski

Istinita priča o dugogodišnjoj romantičnoj vezi princa Williama i građanke Kate

 
Režija: Mark Rosman
Scenarij: Nancey Silvers
Uloge: Nico Evers-Swindell, Camilla Luddington, Samantha Whittaker, ...

Filmografija

Film "William i Kate“ je prvi pravi biografski film o kraljevskom paru koji bi mogao podići mnogo prašine zbog prikazivanja scena koje se zasigurno neće svidjeti strogim članovima kraljevske obitelji. Svjetsku premijeru film će imati 18. travnja na američkom televizijskom kanalu Lifetime, a svoju hrvatsku netom prije samog kraljevskog vjenčanja.

Otkad su svijetu obznanili svoje zaruke, istinita ljubavna priča o romantičnoj vezi između princa Williama, budućeg nasljednika britanske kraljevske krune, i Kate Middleton, kćerke pučana srednje društvene klase, ne prestaje zanimati svjetsku javnost.
William i Kate upoznali su se na "St. Andrews" koledžu u Škotskoj gdje su oboje pohađali ista predavanja i stanovali u istom studenskom domu. Iako su u to vrijeme bili u ljubavnim vezama s drugim osobama, William i Kate su izlazili na ista mjesta i družili se s istim prijateljima. Za vrijeme jedne humanitarne zabave na koledžu, Williama je osvojila Kateina smjelost i zaigranost kojom je od kolega studenata uspjela privući najviše novca, zbog čega ju je on počeo promatrati na posve drugačiji način.
Ovaj američki film prati uspone i padove u osmogodišnjoj ljubavnoj vezi princa Williama i građanke Kate, a na koju su jako utjecale stroge kraljevske odluke i iznimno veliki pritisci javnosti. William je bio odlučan u tome da ne ponovi pogrešku koju je davno učinio njegov otac Charles, kada se odrekao tadašnje ljubavi Camille Parker Bowles zbog aristokratkinje Diane Spencer, djevojke koju su mu odabrali roditelji. S druge strane, Kate se borila s teškom životnom odlukom - sačuvati slobodu i privatnosti, ili živjeti kao princeza uz stroga pravila i uz intenzivni medijski publicitet koji je uništio život princeze Diane, Williamove majke i nekadašnje britanske ljubimice.
Nakon višebrojnih prekida i svađi, William i Kate prošle su godine objavili javnosti svoje zaruke i time obradovali mnoge ljude diljem svijeta.
Glavne uloge prihvatili su veoma mladi i dosad nepoznati glumci koji jako sliče kraljevskim zaručnicima. Uloga princa Williama pripala je mladom Novozelanđaninu Nicu Evers-Swindellu koji je novost u svijetu Hollywooda jer ga publika prepoznaje samo po manjim ulogama u serijama "Zakon i red" i "CSI: Los Angeles". I njegova britanska kolegica Camilla Luddington, koja u filmu tumači Kate, javnosti je poznatija iz raznih američkih kriminalističkih serija. Iako producenti tvrde da je Camilla dobila ovu ulogu zbog sličnosti s budućom princezom, mnogi se slažu da joj je pomoglo i to što dolazi iz britanskog okruga Berkshire, odakle je i obitelj Middleton. Članove kraljevske obitelji i Middletonove glume Ben Cross (princ Charles), Justin Hanlon (prince Harry), Serena Scott Thomas (Carole Middleton), Christopher Cousins (Mike Middleton) i mnogi drugi.

Komentari (0)

Foto