Indijanac u ormaru (1995)

THE INDIAN IN THE CUPBOARD (Originalni naziv)

obiteljski avantura fantastika

Dječak otkriva čarobni ormar koji može oživjeti igračke

 
Režija: Frank Oz
Scenarij: Melissa Mathison, Lynne Reid Banks
Uloge: Hal Scardino, Litefoot, Lindsay Crouse, Richard Jenkins, Rishi Bhat, ...

Filmografija

Za ekranizaciju istoimene dječje knjige Lynne Reid Banks zaslužan je Frank Oz, koji će zauvijek ostati zapamćen kao lutkar iz "Muppet Showa" Jima Hensona u kojem je posudio glas Fozzieu Bearu i Miss Piggy, ali i po glasu koji je dao Yodi iz "Ratova zvijezda". Oz se okušao i kao redatelj te je snimio nekolicinu uspješnih komedija: "Prljavi pokvareni varalice", "In & Out", "Bowfinger", "Stepforske supruge" i druge.

Na svoj deveti rođendan Omri (Hal Scardino) primi jako puno poklona. Od brata i najboljeg prijatelja Patricka (Rishi Bhat) stari ormar i figuricu plastičnog Indijanca, koji mu se isprva ne učine jako zanimljivima. Te noći, Omri pronađe u majčinoj staroj kutiji za ključeve zlatni ključ s crvenom mašnom koji odgovara ključanici ormara koji je dobio od brata. Kada otključa ormar, u njega postavi figuricu Indijanca. Iduće jutro, Omri začuje kucanje iz ormara, a kada ga otvori, njegovom iznenađenju nije bilo kraja.



Maštoviti "Indijanac u ormaru" je prije svega film namijenjen najmlađima, u kojem glavne uloge tumače Hal Scardino, kao dječak koji otkriva da ima magični ormar, Litefoot, kao Indijanac Little Bear, Lindsay Crouse, Richard Jenkins, Rishi Bhat kao Omrijev prijatelj Patrick te briljantni britanski komičar Steve Coogan.


Komentari (0)

Foto