Želja (1997)

A SIMPLE WISH (Originalni naziv)

komedija obiteljski fantastika

Djevojčica pomaže vilenjaku ispraviti svoju želju i spasiti njegov svijet od zlih vještica

 
Režija: Michael Ritchie
Scenarij: Jeff Rothberg
Uloge: Martin Short, Mara Wilson, Kathleen Turner, Robert Pastorelli, Ruby Dee, ...

Filmografija

Iskusni redatelj Michael Ritchie, koji se proslavio hitovima poput "Fletcha“ s Chevyjem Chaseom i "Zlatnog djeteta“ s Eddiejem Murphyjem, donosi nam dječju fantastičnu komediju o vilenjaku koji u želji da ispuni dječju želju pogriješi, no uskoro mu se ukaže prilika da popravi što je zeznuo, ali i da spasi svijet vilenjaka od zlih vještica.

Murray (Martin Short) je vilenjak koji želi osmogodišnjoj Anabel (Mara Wilson) ispuniti želju – da njen otac taksista (Robert Pastorelli) dobije glavnu ulogu u brodwayskom mjuziklu Andrewa Lloyda Webera - “Priča o dva grada”. Na žalost, Murray, u nastojanju da ostvari želju, pretvori oca u kipa. Da bi ispravio grešku, Murray odlazi na konferenciju vila, koja se nađe u opasnosti od zlih vještica Claudije (Kathleen Turner) i Boots (Amanda Plummer).

U "Želji“, u prvom od četiri filma tzv. "The Bubble Factoryja“ produkcijske kuće koju je oformio legendarni američki producent Sidney Jay Sheinberg, glavne uloge pripale su Mari Wilson, koje se možemo sjetiti iz Danny DeVitove "Matilde“, Martinu Shortu, koji je ime proslavio u komedijama iz 80-tih poput "Unutarnji svemir“, i “Tri amigosa!”, ali i u mnogim drugima. U novije vrijeme mogli smo ga gledati u “Damages” s Glenn Close. Tu je i “zla vještica” Kathleen Turner, koje se sjećamo iz “Lova na zeleni dijamant”, “Dragulja s Nila”, a u novije doba iz “Kalifornikacije”, popularnoj seriji s Davidom Duchovnyjem.


Komentari (0)

Foto