Dom (2009)

HOME (Originalni naziv)

dokumentarni

Portret našeg planeta kroz priču o problemima i očuvanju njegove krhke ekološke ravnoteže

 
Režija: Yann Arthus-Bertrand
Scenarij: Isabelle Delannoy, Yann Arthus-Bertrand
Uloge: Yann Arthus-Bertrand, Glenn Close, Jacques Gamblin

Filmografija

Vođeni šarmantnom Glenn Close, upoznat ćemo se s 54 zemlje i vidjet ćemo u kojem je stanju njihova kultura, priroda i okoliš. U 200,000 godina svojeg djelovanja čovjek je poremetio krhku ekološku ravnotežu našeg planeta i ugrozio njegovo postojanje.

Prirodni resursi našeg planeta kopne, a globalno zatopljenje prijeti prirodnim i ekološkim katastrofama neslućenih razmjera. Krajnje je vrijeme da se upoznamo sa svim mogućim scenarijima propasti naše civilizacije i brzim promjenama spriječimo katastrofu. Budućnost planeta Zemlje i svih njenih stanovnika ovisi samo o nama i o našoj svijesti.

Kad je fotograf Yann Arthus-Bertrand upoznao producente Denisa Carota i Françoisa-Henrija Pinaulta, dogovorili su projekt o očuvanju okoliša i snimili dokumentarni film "Dom". Na Svjetski dan zaštite okoliša 5. lipnja 2009. "Dom" je bio prvi film koji je istodobno prikazan u svim medijima (kinematografima, na televiziji, na DVD-u i internetu) na svih pet kontinenata. U cijelosti je snimljen iz zraka. Sniman je u 54 zemlje na 120 lokacija, a snimljen je u 217 dana u 18 mjeseci. Prikazan je u 90 zemalja i preveden na najmanje 14 jezika.


Komentari (0)

Foto