Tajni agent (2002)

AGENT OF INFLUENCE (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Napeta priča temeljena na romanu Iana Adamsa o špijunaži i kontrašpijunaži

 
Režija: Michel Poulette
Scenarij: Ian Adams, Riley Adams
Uloge: Christopher Plummer, Marina Orsini, Ted Whittall, Shaun Johnston, ...

Filmografija

Napeta priča o špijunaži i kontrašpijunaži, kriminalistička drama "Tajni agent" redatelja Michela Poulettea temeljena je na romanu Iana Adamsa, koji je u svoje djelo znalački utkao sve sastavnice hladnoratovske paranoidne atmosfere u kojem se nikome nije moglo vjerovati u potpunosti. Poulette je sve nijanse i udarne motive romana uspješno prenio i na ekran, za što velike zasluge idu doajenu Christopheru Plummeru, koji je sjajan kao John Watkins. Držeći gledatelje u mraku do samoga kraja, autori su snimili jako dobar žanrovski film...

Oteli su ga navodni prijatelji, navodno ga je ubio srčani udar, navodno je radio protiv domovine. Tko je zapravo bio taj tajni agent? Je li uopće postojao?
Na vrhuncu hladnog rata, krajem 1964. godine, bivši kanadski ambasador u Moskvi i blizak prijatelj premijera Lestera B. Pearsona, John Watkins (Christopher Plummer), otet je i potajno odveden u jedan od moskovskih hotela na ispitivanje. Iza cijele akcije stajala je CIA, a kada je nekoliko dana nakon napornog ispitivanja Watkins umro, službena osmrtnica je kao uzrok smrti navela srčani udar, koji je doživio za vrijeme večere u društvu prijatelja. Dokazi o pravoj istini kao da su isparili.

Komentari (0)

Foto