petak, 29.03.2024 21:01

Igra prijestolja (2011)

Game of Thrones (Originalni naziv)

drama avantura fantastika

Kraljevi, kraljice i opasni odmetnici čine sve kako bi zavladali Westerosom

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga Georgea R. R. Martina, IGRA PRIJESTOLJA epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena u zemlju Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna.
 
Režija: Brian Kirk, Tim Van Patten
Scenarij: David Benioff, Dan Weiss
Uloge: Peter Dinklage, Kit Harington, Emilia Clarke, Sean Bean, Mark Addy, ...

Filmografija

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga "Pjesma leda i vatre" Georgea R. R. Martina, "Igra prijestolja" epska je drama smještena u svijet Westerosa, gdje ambiciozni muškarci i žene, na dobru i zlu glasu, žive u zemlji gdje ljeta i zime mogu trajati godinama.

U zemlji gdje ljeta traju desetljećima, a zime mogu trajati cijeli život, na pomolu su nevolje. Od spletkarskog juga i divljih istočnih zemalja do zaleđenog sjevera i drevnog Zida koji štiti kraljevstvo od tame, dvije moćne obitelji upustile su se u smrtonosnu igru mačke i miša za prevlašću nad Sedam kraljevina Westerosa. Dok izdaja, pohota, intriga i nadnaravne sile potresaju četiri strane kraljevstva, njihova krvava borba za Željezno prijestolje imat će nepredvidive i dalekosežne posljedice.

Druga sezona "Emmyjem" i "Zlatnim globusom" nagrađene HBO-ove serije počinje u trenutku kada se bliži zima, razdoblje bijeloga gavrana. U Kraljevu Grudobranu na željenom Željeznom prijestolju sjedi okrutni mladi Joffrey koji vlada prema savjetima svoje popustljive majke Cersei i ujaka Tyriona, koji je postavljen za kraljeva namjesnika. Ali vladavina Lannistera ugrožena je sa svih strana. Robb Stark, sin pogubljenoga kneza Oštrozimlja, Neda Starka, u bitki je zarobio Cerseina brata Jaimea i zahtijeva autonomiju sjevera. Daenerys Targaryen nastoji obnoviti svoje prorijeđene snage na istoku sa svoja tri novorođena zmaja. Stannis Baratheon, brat pokojnoga kralja Roberta, ne priznaje Joffreyjevo pravo na prijestolje te se udružuje s moćnom svećenicom kako bi poveo napad s mora. A i Stannisov karizmatični brat Renly zadržao je svoje pravo na krunu pobjegavši iz Kraljeva Grudobrana. U međuvremenu novi se vođa uzdiže među divljacima sjeverno od Zida, što znači nove opasnosti za Jona Snowa i Noćnu stražu.

Komentari (100)

Foto