Prekršeni zavjet (1987)

Broken Vows (Originalni naziv)

drama romantika

Vjera svećenika se nađe na kušnji kada se istražujući ubojstvo zaljubi u mladu djevojku

 
Režija: Jud Taylor
Scenarij: Ivan Davis, Dorothy Salisbury Davis
Uloge: Tommy Lee Jones, Annette O'Toole, M. Emmet Walsh, Milo O'Shea, David Groh...

Filmografija

Tommy Lee Jones je Joseph McMahon, katolički svećenik koji nakon što obavi posljednu pričest umirujućeg mladića krene istraživati njegovo ubojstvo. Istraga će ga dovesti do njegove bivše djevojke koja će Josepha dovesti u situaciju da počne preispitivati svoju vjeru i svoj poziv.

Oca Jospeha McMahona (T. Lee Jones) vjernici vole, jer je suosjećajan, pun razumijevanja i svima dostupan. Jednog dana nakon mise neki ga dječak odvede na mjesto gdje umire nepoznat čovjek. Čovjek je uboden nožem, mlad je i ne želi ni posljednju pomast ni ispovijed, samo spomene žensko ime, Nim. Sljedeći dan u sakristiju dolazi djevojka (A. O'Toole) raspitivati se o ubijenom mladiću, a kad je otac Joseph upita zove li se Nim, ona pobjegne. Svećenik krene u potragu za njom...
Film je režirao televizijski veteran Jud Taylor (1932-2008), a scenarij je, prema romanu Dorothy Salisbury Davis, Where The Dark Streets Go, napisao Ivan Davis. Uz izvrsnoga T. Leeja Jonesa, u glavnoj je ženskoj ulozi A. Toole (The Kennedys of Massachusetts, Superman III, Temptation), glumica, skladateljica, plesačica i pjevačica, poznata i po nominaciji za Oscara za glazbu u filmu A Mighty Wind.

Komentari (0)

Foto