Divlja orhideja (1990)

WILD ORCHID (Originalni naziv)

drama romantika erotika

Tajanstveni milijunaš upusti se u erotske igrice s mladom odvjetnicom i njenom šeficom

 
Režija: Zalman King
Scenarij: Zalman King, Patricia Louisianna Knop
Uloge: Mickey Rourke, Carré Otis, Jacqueline Bisset, Assumpta Serna, ...

Filmografija

Redatelj i autor Zalman King možda je i imao viziju te namjeru pokazati što se događa s imućnim osobama kada izgube kontakt s realnošću i stvore svijet prema svojim maštarijama, no prije će biti da je "Divlja orhideja“ senzualni film koji treba prihvatiti kao takvog te se opustiti i uživati u erotskim scenama koje su doista nezaboravne.

Novakinja u pravnoj firmi, Emily (Carré Otis), odlazi u Brazil zajedno sa šeficom Claudijom (Jacqueline Bisset) kako bi završile već dogovoreni posao. Tamo upoznaje poduzetnika i milijunaša s neuobičajenim pogledom na život. Nevina i ranjiva, kada ostane sama u Riju s Whellerom (Mickey Rourke), Emily će se ostati šokirana, ali i očarana njegovim otvorenim pristupom seksualnosti.

Nakon "9 i pol tjedana“, Mickey Rourke se našao u još jednoj erotskoj drami u kojoj mu je ovoga puta partnerica bila prelijepa Carré Otis. Popularan krajem 80-tih, Rourke je bio gotovo zaboravljen u 90-ima jer se redovno pojavljivao u nizu vrlo prosječnih filmova da bi se "Sin Cityjem“ iz 2005. ponovno ugurao među najtraženije glumce Hollywooda. Iz te perspektive još je zanimljivije vidjeti Rourkea iz njegove prve popularne faze kada je zahvaljujući "9 i pol tjedana“, "Anđeoskim srcem“ i "Divljom orhidejom“ bio vrlo traženi glumac.


Komentari (0)

Foto