Tajna Mjesečeve doline (2008)

THE SECRET OF MOONACRE (Originalni naziv)

obiteljski avantura fantastika

Djevojčica kreće na čarobno putovanje kada otkrije tajnu knjige koju je naslijedila od oca

 
Režija: Gabor Csupo
Scenarij: Lucy Shuttleworth, Graham Alborough
Uloge: Ioan Gruffudd, Dakota Blue Richards, Tim Curry, Natascha McElhone, ...

Filmografija

Film je snimljen prema popularnoj knjizi za djecu The Little White Horse engleske spisateljice Elizabeth Goudge, a režirao ga je Gabor Csupoa (Most za Terabithiju).

Nakon očeve smrti trinaestogodišnjoj Mariji od cijelog bogatstva u nasljedstvo ne ostane ništa osim jedne knjige te je djevojčica prisiljena s dadiljom napustiti London i otići živjeti kod ekscentričnog strica Benjamina Merryweathera u Mjesečevu dolinu. Naslijeđena knjiga otkriva mnoge tajne pa joj stric uzme knjigu, no to neće spriječiti Mariju da sazna istinu. Nekada davno dvije su se obitelji Merryweather i De Noir sukobile i od tada je na Mjesečevu dolinu bačeno prokletstvo. Prokletstvo doline može maknuti samo Mjesečeva princeza…

Glavne uloge tumače D. Blue Richards (The Golden Kompass) i I. Gruffudd u ulozi mračnog strica. Bogata produkcija, sjajni kostimi koje je izradila Beatrix Aruna Pasztor, vizualni efekti, ukleta šuma, jednorog, crni lav i magični biseri u režiji Gabora Csupoa dočarat će nam fantastičan svijet Mjesečeve doline.


Komentari (0)

Foto