Anđeli i djevice (2007)

Virgin Territory (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Šarmatni prevarant bori se za svoju pravu ljubav koju opsjedaju ruski grof i mladi plemić

 
Režija: David Leland
Scenarij: David Leland
Uloge: Hayden Christensen, Tim Roth, Christopher Egan, Ryan Cartwright , ...

Filmografija

U Italiji u 14. stoljeću crna kuga siječe sve pred sobom Kako bi izbjegli opaku bolest i smrt, nekolicina mladih Firentinca bježi iz grada i skriva se na selo. Želeći si skratiti vrijeme i odagnati crne misli, pričaju priče o avanturama i romancama.

Lorenzo Di Lambertijo (Hayden Christensen) živi u Firenzi tijekom četrnaestog stoljeća. Iako se čini kao normalan mladić on je u biti pravi šarmer. Osim što šarmira djevojke on je u biti i prevarant zato što nakon što ih obljubi ostavi bez ikakvog objašnjenja. Jedina koja mu je zapela za oko je ljepotica Pampinea (Mischa Barton), koju opsjedaju ruski grof (Matthew Rhys) i neuravnoteženi plemić (Tim Roth). Plemić se je zavjetovao da će joj oduzeti čednost, a sada je na Lorenzu da se bori za svoju pravu ljubav.
Zabavni koktel drame, komedije i avanture, "Anđeli i djevice" inspiraciju je pronašao u knjizi "Il Decameron" talijanskog pisca Giovannija Boccaccia. Glavne uloge u filmu koji je smješten u Italiju 14. stoljeća, ponijeli su lijepa Micha Barton, Ryan Cartwright, koje prepoznajemo kao Vincenta Nigela-Murrayja iz "Kosti, ljepuškasti Hayden Christensen, poznat po ulozi Anakina Skywalkera iz "Ratova Zvijezda” te kultni Tim Roth, u filmu koji svakako zaslužuje da se pogleda.


Komentari (1)

Foto