Crveno svjetlo (2004)

FEUX ROUGES (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Problematični odnos dvoje supružnika kulminira svađom koja će im promijeniti živote

 
Režija: Cédric Kahn
Scenarij: Georges Simenon, Laurence Ferreira Barbosa
Uloge: Jean-Pierre Darroussin, Carole Bouquet, Vincent Deniard, Alain Dion, ...

Filmografija

"Feux rouges" francuskoga redatelja Cédrica Kahna vrlo je solidna psihološka drama s elementima kriminalističkoga filma. Smještena u okvir problematična odnosa dvoje supružnika, radnja prati razvoj velike svađe koja kulminira bijegom supruge te slučajnim zločinom kojega počini suprug.

Antoine (J-P. Darroussin) i Hélene (C. Bouquet) bračni su par već dvanaest godina, imaju dvoje djece, solidne poslove i žive u Parizu. Antoine je počeo piti i brak im je u krizi. U ljeto krenu na jug Francuske po djecu koja su u ljetnom kampu. Promet na autocesti sve je gušći te Antoine odluči krenuti duljim putem po staroj cesti. Odnos supružnika postaje sve neugodniji i uskoro prijeđe u svađu. Odlučivši stati u obližnjoj pivnici, Antoine se napije, a Hélene nestane ne ostavivši poruku. Tijekom noći oboje će doživjeti stvari o kojima nisu ni mogli sanjati...

Film je adaptacija romana slavnoga francuskog majstora krimića Georgesa Simenona, a u njemu glume izvrsni francuski glumci, slavna C. Bouquet i J-P. Darroussin. Uz napete prizore, dobro ocrtan odnos dvoje glavnih likova, filmsku atmosferu dodatno pojačava izvrsno odabrana glazbena podloga Claudea Debussyja.


Komentari (0)

Foto