Vlak pun milijunaša (1986)

MILLIONAIRES EXPRESS (Originalni naziv)

akcija komedija vestern

Zabavan film pun gegova koji parodiraju američke vesterne i japanske samurajske filmove

 
Režija: Sammo Hung Kam-Bo
Scenarij: Sammo Hung Kam-Bo
Uloge: Yasuaki Kurata, Biao Yuen, Sammo Hung Kam-Bo, Rosamund Kwan, Kenny Bee, ...

Filmografija

"Vlak pun milijunaša" urnebesna je hongkonška komedija prepuna gegova, iskarikiranih likova, borilačkih vještina i parodijskih situacija iz američkih vesterna i japanskih samurajskih fimova. Naime, radi se o djelu Sammo Hung Kam-Boa, redatelja poznatoga upravo po ovakvim filmovima, u kojima vješto komponira iskoreografirane borilačke vještine, nasljeđe slapstick komedije i stereotipnih likova iz svoje zemlje.

Super moderni vlak Šangaj-ekspres, zbog luksuznosti prozvan Milijunaški ekspres, polazi na svoje prvo putovanje, iz Šangaja u selo Hanshui. U njemu je i Ching koji se vraća u svoje rodno selo, presretan što može prije dolaska pokupovati sve što mu zapne za oko, a kako mu je stalo da selo profitira od putnika, odluči sabotirati vožnju da bi putnici ostali što duže u njemu i potrošili novac. No, iako se njegov lukavi plan dobro odvija, u priču se upetljaju i neki drugi koji žele iskoristiti situaciju...

U filmu glume poznati glumci iz Hong Konga: Yuen Biao, Rosamund Kwan, Richard Ng, Cynthia Rothrock. Iako je riječ o luckastoj komediji, priča plijeni dopadljivošću i vrlo smiješnim idejama i situacijama.


Komentari (0)

Foto