Dorian Gray (2009)

Dorian Gray (Originalni naziv)

triler drama fantastika

Okrutni mladić skriva zastrašujuću tajnu

 
Režija: Oliver Parker
Scenarij: Toby Finlay
Uloge: Ben Barnes, Colin Firth, Rebecca Hall, Ben Chaplin, Michael Culkin

Filmografija

Naivni mladić. U ljubavi nesretni umjetnik. Podmitljivi lord. Dogovor s vragom. Mračna je to slika viktorijanskog Londona te priča o moći, pohlepi, taštini i neizbježnom samouništenju među pripadnicima više klase.

Kad izrazito naočit, ali naivan mladić Dorian (Ben Barnes) stigne u viktorijanski London, upoznaje karizmatičnog Henryja Wottona (Colin Firth) koji ga uvodi u buran društveni život grada te ga upoznaje s hedonističkim užicima koji se nude. Henryjev prijatelj, umjetnik Basil Hallward (Ben Chaplin) odluči naslikati Dorianov portret da bi ovjekovječio potpunu snagu njegove mladenačke ljepote, a Dorian se zaklinje da će učiniti sve da ostane takav kakav je na slici, čak i prodati svoju dušu. Dorianova se luda avantura nastavlja, no on uskoro primjećuje da da njegov portret, sad zaključan na tavanu, privlači zlokobnu atmosferu, dok njegovo lijepo lice ostaje neobilježeno usprkos njegovim postupcima.

Prisiljen da napusti zemlju zbog svojih zlodjela, Dorian se vraća 25 godina poslije. Na iznenađenje starih prijatelja, izgleda identično kao i prije, ali potpuno je apatičan i iscrpljen. Pronašao je zadovoljstvo, ali ne i sreću, a proganja ga i čudovišna slika na tavanu. Njegov strah i paranoja rastu kako se priče o njegovim nedjelima iz prošlosti počnu širiti. Hoće li Dorian dobiti posljednju šansu za ljubav i iskupljenje te, još važnije, hoće li preživjeti?


Komentari (5)

Foto