Otok (2005)

The Island (Originalni naziv)

akcija triler sf

Dvoje mladih koji otkriju da su klonovi bježe iz strogo čuvane izolacije moćne korporacije

 
Režija: Michael Bay
Scenarij: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Trewell-Owen
Uloge: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Sean Bean, ...

Filmografija

Akcijski ZF spektakl "The Island" režirao je Michael Bay, koji je nakon uspjele karijere tvorca zapaženih videospotova režirao velike kino hitove (Zločesti dečki I i II, Hrid, Armagedon, Pearl Harbour, Transformersi I i II). Prvih pet filmova radio je s producentom Jerryjem Bruckheimerom, a "Transformerse" sa Stevenom Spielbergom kao producentom. Između tih dviju suradnji nastao je film "The Island", do kojega je Bayu bilo osobito stalo, no koji u SAD-u nije postigao veći uspjeh.

Godina je 2019. Lincoln Six Echo (E. McGregor) živi u strogo čuvanoj izolaciji, zajedno sa stotinama drugih izabranika, koji su - tako im kažu - spašeni od zaraze nakon katastrofe koja je pogodila planet. Lincolna muče noćne more, nezadovoljan je istom bojom odjeće koju nosi svaki dan, te se zbog toga žali upravitelju, dr. Merricku (S. Bean). Dr. Merrick je sumnjičav i odluči još strože nadzirati Lincolna, koji izaziva dodatnu pozornost čuvara druženjem s privlačnom djevojkom Jordan Two-Delta. San svakog člana te zajednice je dobiti na lutriji izlet na otok i iskustvo uživanja u ljepotama prave prirode. Kad Jordan dobije nagradu na lutriji, Lincoln otkriva da oni ne idu na otok već ih ubiju i uzmu im dijelove tijela. Lincoln uspije spasiti Jordan od smrti i s njom pobjeći. Dr. Merick unajmi vojnog specijalca Alberta Laurenta (D. Hounsou) da ih vrati u njihov centar, odnosno, ako u tome ne uspije, jednostavne ubije...
Dvoje glavnih glumaca, E. McGregor i S. Johansson, uloge mladih klonova odglumili su vrlo dobro. Zapaženu ulogu ostvario je veliki američki glumac S. Buscemi kao anarhoidni James McCord.

Komentari (13)

Foto