Dani radija (1987)

RADIO DAYS (Originalni naziv)

komedija drama

Nostalgična priča o životu u New Yorku 50-tih, oslikana tadašnjim evergreenima

 
Režija: Woody Allen
Scenarij: Woody Allen
Uloge: Mia Farrow, Seth Green, Dianne Wiest, Julie Kavner, Michael Tucker

Filmografija

Nakon "Grimizne ruže Kaira", filma o ulozi filma u životu Amerikanaca iz 1930-ih, Woody Allen je s "Danima radija" obogatio medijsku sliku SAD-a. Radio je, uvjerljivo pokazuje Allen, prodro u domove Amerikanaca, bio je veza sa svijetom, sa svijetom uspjeha ali i tragedija.

Obitelj učenika Joea (S. Green) živi u predgrađu New Yorka. Obuzeta je svakodnevnim problemima, a posebno odnosima s mnogobrojnom rodbinom. U toj skupini izdvajaju se mlada Sally White (M. Farrow) koja želi ostvariti karijeru pjevačice i teta (D. Wiest) koja se bliži srednjim godinama i koja pod svaku cijenu želi naći muža. Promjenu u njihove živote unijet će početak II. svjetskog rata...

Da bi ilustrirao njegovu djelotvornost, Allen se poslužio i istinitim događajima, kao prijenosom senzacionalne Wellesove radijske drame "Rat svjetova", napadom Japanaca na Pearl Harbor, neuspjelim pokušajem spašavanja djevojčice koja je pala u bunar. Posebnu atrakciju filma predstavlja niz evergreena iz onoga razdoblja. Film je bio nominiran za Oscare za scenarij i scenografiju.


Komentari (7)

Foto