Razmetni sin (1981)

BAI GA JAI / PRODIGAL SON (Originalni naziv)

akcija komedija

Bahati bogatašev sin pokušava na sve načine postati učenikom velikog kung-fu majstora

 
Režija: Sammo Hung Kam-Bo
Scenarij: Barry Wong, Sammo Hung Kam-Bo
Uloge: Biao Yuen, Ching-Ying Lam, Sammo Hung Kam-Bo, Frankie Chan

Filmografija

Još jedan sjajan kung-fu film Sammo Hunga s Biao Yuenom u glavnoj ulozi. Sammo Hung u "Razmetnom sinu" potpisuje scenarij, režiju, koreografiju te se prema kraju filma pojavljuje u ulozi majstora kung-fua koji na komičan način pokazuje brigu oko svoje kćeri.

Grad Foshan poznat je po 3 blaga: po umjetnosti rezanja papira, kipu velikog Budhe i po Leung Changu, bogataševom sinu koji obožava kung-fu i ulične borbe. No Leung Chang, arogantan i umišljen, jednog dana sazna istinu od glumca Yee Tai Leunga, majstora kung-fua. Changovi roditelji u strahu da se njihovom sinu što ne dogodi potplaćuju borce da izgube od Changa. U okršaju s Yee Tai Leungom Chang sazna najbolniju istinu, a to je da je njegov kung-fu loš. Chang pokuša kupiti Taia da mu bude učitelj, no kako Tai odbije, tako Changov otac kupi cijelu Taijevu glumačku putujuću družinu. Tai i dalje odbija poučavati Changa wing chunu, posebnom stilu kung-fua koji umiju samo rijetki znalci jer se bori iz bahatosti, razmetljivosti, a ne zbog pravog motiva - nepravde i časti.

Komedija koja u jednom trenutku postaje ozbiljna drama priča je o bahatom bogataševom sinu koji obožava kung-fu te nikako da privoli majstora da ga uzme za učenika. Razmetnog sina glumi briljantni Biao Yuen čija pokretljivost i gipkost, veličanstven slijed brzih pokreta povremeno nadilazi koreografiju i akrobatiku te se približava performanceu. Sammo Hung je i u ovaj svoj film ugradio dozu parodije spram tradicije tj. tradicionalnih ponašanja i kulture.


Komentari (0)

Foto