Pepeo pepelu (2008)

Ashes to Ashes (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Nastavak izvrsne serije "Život na Marsu" koja je u Velikoj Britaniji dobila same pohvale

 
Režija: Matthew Graham, Ashley Pharaoh
Scenarij: Matthew Graham, Ashley Pharaoh
Uloge: Philip Glenister, Keeley Hawes, Dean Andrews, Marshall Lancaster

Filmografija

Pošto Ford Cortinu zamijeni Audijem Quattrom, inspektor Gene Hunt zasukat će rukave i ući u osamdesete godine 20. stoljeća. Ovaj put društvo mu pravi detektivka Alex Drake koja se stvori u 1981. godini nakon što je ustrijele pa se nađe oči u oči s Geneom Huntom...

Omiljen politički nekorektan policajac, potpomognut suradnicima Rayom i Chrisom, nalazi se u 1981. i odlučno se bori protiv 'južnjačkih tetkica', ološa u britanskom glavnom gradu. Detektiv Chris Skelton postao je tehnološki čarobnjak u nadzornoj ekipi i očito je uhvatio korak s vremenom, kao i detektiv Ray Carling koji žarko želi upoznati londonski noćni život. Međutim, Gene ne očekuje da će ga staviti da radi u tandemu s privlačnom i inteligentnom detektivkom Alex Drake.
Alex, samohrana majka kćeri Molly, brzo napreduje u Metu. U suvremenoj 2008. godini spretno primjenjuje izradu psiholoških profila za hvatanje sumnjivaca. Kada Alex i njezinu kćer otmu, Alex se odvaži na pokušaj bijega koji završi strašnom nesrećom.

Alex se odjednom nađe u 1981. s likovima koji su joj poznati, ne samo iz vlastita života, nego i iz detaljnih izvještaja koje je zabilježio nitko drugi do Sam Tyler i koje je Alex prije toga mjesecima studiozno proučavala.
Alex se, 'otrgnuta' iz svog svijeta u kojem vlada ravnopravnost spolova i poštovanje nađe pred bezobraznim Geneom u neoromantičnom Londonu 80-ih godina, a u ušima joj zvone Adam Ant, Roxy Music i The Human League. Alex i Gene frustrira tvrdoglavost onog drugog te napetost među njima raste. No kada se dva diva sudare, postaje jasno da je u pitanju nešto više od obične poslovne napetosti.

Komentari (0)

Foto