Borelioza (2008)

Lymelife (Originalni naziv)

komedija drama

Nevjera, nekretnine i epidemija borelioze uzrokuju raspad dvije obitelji

 
Režija: Derick Martini
Scenarij: Derick Martini
Uloge: Rory Culkin, Alec Baldwin, Jill Hennessy, Emma Roberts, Timothy Hutton

Filmografija

Film „Borelioza“ izvršnog producenta Martina Scorcesea i producenta Aleca Baldwina smiješna je, sarkastična i topla posveta američkoj obitelji u redateljskom prvijencu Dericka Martinija. Dobitnici Oscara Derick i njegov brat Steven surađivali su na scenariju koji se temelji na njihovim iskustvima odrastanja u predgrađu New Yorka na Long Islandu.

Radnja filma vrti se oko nespretnog i osjećajnog 15-godišnjaka Scotta Bartletta (Rory Culkin), čiji se obiteljski život okreće naglavačke nakon izbijanja epidemije borelioze koja pogađa zajednicu samo šireći bolest i paranoju. Scottovi roditelji – otac radoholičar, Mickey (Alec Baldwin) i pretjerano zaštitnički nastrojena majka Brenda (Jill Hennessy) – na rubu su rastave dok se istovremeno njegov stariji brat Jim (Kieran Culkin) sprema otići u rat. Da stvari budu još kompliciranije, Scott se zaljubljuje u svoju susjedu Adriannu Bragg (Emma Roberts).

Čini se da je Adrianna jedina osoba na svijetu koja razumije Scotta jer je i njezina obitelj jednako problematična, nešto manje imućna, a čine je uštogljena majka Melissa (Cynthia Nixon) koja održava i ne tako tajnu ljubavnu aferu, i otac Charlie (Timothy Hutton) koji polako propada zbog borelioze.


Komentari (0)

Foto