Hawaii Five-O (2010)

Hawaii Five-0 (Originalni naziv)

akcija kriminalistički

Na Havajima postoji novi zakon, a provodi ga specijalni policijski odred

 
Režija: Steve Boyum, Bryan Spicer, Brad Turner
Scenarij: Peter M. Lenkov, Alex Kurtzman, Roberto Orci, ...
Uloge: Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park

Filmografija

Remake legendarne kriminalističke serije „Hawaii Five-0“, emitirane od 1968. do 1980., premijerno je prikazan na američkoj televiziji 20. rujna prošle godine. Zanimljivo je da je na isti datum, ali 42 godine ranije s emitiranjem krenuo i original. Prva sezona ove serije ima 22 epizode, a o njenoj popularnosti svjedoče brojke koje su je ustoličile na sam vrh najgledanijih serija u SAD-u u njenom terminu, u totalnoj i u populaciji 25-40 i 18-49 godina.

“Hawaii Five-0” moderna je inačica kultne serije o elitnoj policijskoj postrojbi, koju je osobno imenovala guvernerka otočja. Misija ovog specijalnog odreda je iskorijeniti kriminal na prekrasnom tropskom otočju okupanom suncem i okruženom prekrasnim pješčanim plažama. U potrazi za ubojicom svog oca, odlikovani pomorski časnik Steve McGarett (Alex O'Loughlin) stiže na Havaje. Tamo ga dočeka guvernerka Jameson, koja mu, potresena i potaknuta smrću njegovog oca, nudi posao vođe elitnog policijskog odreda koji bi stao na kraj organiziranom kriminalu.

Steve bi sa svojim odredom imao bezrezervnu potporu guvernerke, a pravila igre postavljao bi samo on. Iako Steve najprije odbije ponudu, jer je samo želio uloviti ubojicu svog oca, uskoro shvaća da to može učiniti jedino ako prihvati posao koji mu je ponuđen. Kao svog partnera i prvog člana ekipe, regrutira detektiva Dannyja „Danno“ Williamsa (Scott Caan), pridošlicu iz New Jerseya, koji radi na slučaju ubojstva njegova oca.

Treći član odreda postaje Chin Ho Kelly (Daniel Dae Kim), štićenik McGarettovog oca i bivši policajac iz Honolulua, koji je morao napustiti službu zbog lažne optužbe za korupciju. Chinova rođakinja Kono (Grace Park), lijepa i neustrašiva lokalna djevojaka, koja je tek završila policijsku akademiju, četvrti je član odjela, koji će rješavati slučajeve prema svojim pravilima. I dok McGarett pokušava obnoviti odnos s otuđenom sestrom, a Williams uspostaviti komunikaciju s bivšom ženom, koja se ponovno udala na Havajima, a majka je njegove osmogodišnje kćeri, država ustoličuje novu Five-0 postrojbu koja će eliminirati zločinačke elemente iz 50. države SAD-a.


Komentari (5)

Foto