Skitnice (1979)

ZA JIA XIAO ZI / KNOCKABOUT (Originalni naziv)

akcija

Dvojica skitnica postaju učenicima vrsnog kung-fu učitelja koji je zapravo ubojica

 
Režija: Sammo Hung Kam-Bo
Scenarij: Tin-Chi Lau
Uloge: Biao Yuen, Sammo Hung Kam-Bo, Ka-Yan Leung

Filmografija

Prava poslastica za ljubitelje žanra: puno izvrsnih borilačkih scena, akrobatike i humora. U filmu se pojavljuju dvije legende hongkonškoga filma: Biao Yuen i Sammo Hung.

Xiaopao i Taipao prijatelji su koji lutaju i prevarama zarađuju za život koji im se sastoji od nekoliko bazičnih elemenata: nabaviti novac, otići u gostionicu, kockati te kung-fu. Nakon što u jednoj od tučnjava shvate da im treba puno veće znanje u borilačkim vještinama te u želji da postanu najbolji borci u gradu, nagovore Jia Wudaoa, vrsnog kung-fu borca, da im bude učitelj, a oni će ga ponizno služiti. Jia Wudao ih podučava no dvojica prijatelja u međuvremenu shvate da je njihov učitelj zapravo ubojica...

Biao Yuen ostvario je svoju prvu glavnu ulogu baš u ovom filmu (inače mu filmografija broji više od 120 filmova) nakon desetak godina kaskadiranja u hongkonškim akcijskim filmovima. Bio je i jedan od dvojnika Bruceu Leeju, a prijatelj je s Jackiejem Chanom i Sammom Hungom. Sammo Hung jedan je od pionira akcijskih hongkonških filmova, glumac, producent, redatelj, a prije svega majstor borilačkih vještina sklon humoru i gegu što će i te kako doći do izražaja u režiji i koreografiji borilačkih scena.


Komentari (0)

Foto