Kladioničari (2003)

HORSEPLAY (Originalni naziv)

komedija

Zaljubljenik u konje pokušava raznim smicalicama uspjeti u svijetu trkaćih konja

 
Režija: Stavros Kazantzidis
Scenarij: Stavros Kazantzidis, Allanah Zitserman
Uloge: Marcus Graham, Tushka Bergen, Jason Donovan, Natalie Mendoza, ...

Filmografija

"Horseplay" je vrlo zanimljiv film – počinje kao pomalo luckasta komedija na temu odnosa u australskom visokom društvu, da bi poprimio izrazite kriminalističke tonove, a sve je garnirano i sa znatnom dozom erotizma. Zasluge za to idu autorskom tandemu, koscenaristu i redatelju Stavrosu Kazantzidisu, rođenom Cipraninu, te koscenaristici i producentici Allani Zitserman (prethodno su surađivali na filmu Russian Doll).

Max Mackendrick veliki je ljubitelj konja i iz interesa se vjenča s Aliciom Coxhead, kćerkom bogatog vlasnika trkaćih konja, koji je vrlo važna osoba  u konjičkom sportu i biznisu. Max se nada da će i njegov vlastiti konj napredovati u ergeli starog Barryja Coxheada i uspješno se natjecati na najvažnijem australskom konjičkom događaju, Melbourne Cupu, no Alicijin otac ga ne podnosi i potajno mu drogira konja. Očajan, Max odluči umjesto svog podmetnuti drugog vranog konja za utrku, no stari Coxhead otkrije prevaru i prijavi ga te Max dobije doživotnu zabranu sudjelovanja u konjičkim utrkama. Stoga smisli plan da uz pomoć prijatelja, imućnog odvjetnika i velikog ženskara Harryja, spriječi pobjedu Coxheadova grla na Melborune Cupu, a osigura pobjedu onog na kojeg će se oni kladiti. No događaji krenu neočekivanim tokom, a u sve se uplete i mlada Becky...

"Horseplay" je vrlo zanimljiv film sa sjajnom glumačkom ekipom u kojoj je danas najpoznatije ime A. Cornish, kojoj je nastup u "Horseplayu" bio tek druga filmska uloga (prvu je zabilježila u kultnom erotskom trileru "The Monkey's Mask" Samanthe Lang, gdje su joj partnerice bile Susie Porter i Kelly McGillis), da bi već sljedeće, 2004. zablistala u oporoj drami "Somersault" Cate Shortland, a potom počela graditi međunarodnu karijeru, gdje je do sad najzapaženije nastupe ostvarila u "Dobroj godini" Ridleyja Scotta (uz zemljaka Russella Crowea) i "Zlatnom dobu kraljice Elizabete" Shekhara Kapura (uz zemljakinju Cate Backinsale), a od australskih produkcija ističe se naslovna uloga u "Candy". Spomenimo još jedno vrlo poznato ime u glumačkoj ekipi, možda i najpoznatije, a to je H. Weaving (trilogija Matrix, trilogija Gospodar prstenova, O za osvetu), no on se, kao i u “Praščiću Babeu” 1 i 2 Georgea Millera, pojavljuje samo glasom, ovdje u ulozi naratora.


Komentari (0)

Foto