Ukleta Mariana (2003)

Mariana de la Noche (Originalni naziv)

telenovela

Je li Marianina sudbina ukleta ili će ipak pronaći ljubav svoga života

 
Režija: Miguel Córcega, Édgar Ramírez
Scenarij: Delia Fiallo, Liliana Abud
Uloge: Alejandra Barros, Jorge Salinas, Angelica Rivera, Cesar Evora, ...

Filmografija

Marianina priča je tužna i strastvena, složena i nepredvidljiva drama spletki i mračnih tajna koje vladaju malim selom punim nezaboravnih likova, praznovjerja, glasina i legenda. Baš poput legende o ljepotici koja uvijek nosi crninu, jer je nad njom strašno prokletstvo.

Malim rudarskim selom kruže glasine o ukletoj Mariani Montenegro, budući da svi muškarci koji se zaljube u nju kad tad smrtno stradaju. Mariana je romantična djevojka koja sanjari. Ostala je bez majke i živi s ocem Atiliom. Atilio je moćni vlasnik rudnika. Opaka je karaktera kad mu se netko opire. Mariana mu nije prava kći i njegova ljubav prema njoj nadilazi očinsku.

Atilio ima dvije sestre. Isabel je starija, dobra je i mila, a Marianu je odgojila kao svoju kćer. Marcia je mlađa, drska, tašta i stroga prema rudarima. Srce joj je hladno i nikada nije upoznala ljubav sve dok se u selu ne pojavi Ignacio Lugo, mlad i privlačan novinar koji je u selo došao pod lažnim imenom u potrazi za svojim korijenima.

Kad upozna Marianu, Ignacio shvati da nikada neće moći voljeti drugu, a i Mariana se njemu preda svom dušom i tijelom. No Marcia se strastveno zaljubi u Ignacija i njezina ljubomora bukne kad otkrije da su se Ignacio i Mariana tajno vjenčali. Bijesna i očajna Marcia kaže bratu za taj brak i Atilio odlučno želi ubiti Ignacija ne znajući da osuđuje na smrt vlastita sina, plod njegove veze s Lucrecijom, vlasnicom seoskog restorana.

Pa ipak, sudbina spasi Ignacia kada se dogodi nesreća u rudniku, a Atilio biva ozlijeđen. Mariana sazna da Atilio nije njezin otac i užasne se kad sazna da je zaljubljen u nju. Očajna i vjerujući da je doista ukleta, Mariana bježi iz sela noseći Ignaciovo dijete. Marcia se uda za muškarca kojeg ne voli i ostane trudna s njim, ali nakon pobačaja, odluči zavesti Ignacija i uzeti Marianino dijete kojim bi prisilila Ignacija da se vjenča s njom.


Komentari (0)

Foto