Plavi tigar (1994)

BLUE TIGER (Originalni naziv)

akcija drama kriminalistički

Nakon što izgubi sina jedinca, majka kreće u lov na ubojicu

 
Režija: Norberto Barba
Scenarij: Joel Soisson
Uloge: Virginia Madsen, Toru Nakamura, Dean Hallo, Ryo Ishibashi, Sal Lopez, ...

Filmografija

Plavi tigar melodramatična je priča o majci u potrazi za ubojicom sina, koju je prema scenariju Joela Soissona (Highlander: End Game) ostvario američki redatelj Norberto Barba (Solo). Riječ je o filmu čiji je glavni adut rijetko rabljena, a zbog egzotike privlačna ikonografija američkoga odjela japanske mafije te solidni glumci poput nadarene Virginie Madsen (Dune, Sideways) te naočitoga internacionalca Torua Nakamure (New York Cop). Mješavina tragedije, ljubavne melodrame, kriminalističkog i akcijskog filma uvijek pali kod određenoga dijela filmske i televizijske publike.

Gena Hayes (V. Madsen) se sa svojim malenim sinom slučajno nađe u središtu obračuna japanske mafije sa suparnicima iz kriminalnoga miljea. Dječak u unakrsnoj vatri pogine od metka namijenjenog drugome, a majčin se život pretvara u noćnu moru. Uz sjećanje na trenutke sreće s izgubljenim jedincem, opsjednuta je djelićem slike tetovaže zamijećene u otvoru ubojičine košulje.

Nakon uzaludnoga obilaska bezbrojnih majstora tetoviranja odluči i sama dati utetovirati simbol koji bi je mogao dovesti do osobe koja joj je uništila život i ona vrlo brzo dolazi do krivca njezine tragedije. Hladnokrvnoga ubojicu, privlačnoga američkoga yakuzu Seijia (T. Nakamuru), ne progoni samo nesretna majka nego i grizodušje zbog smrti nevinoga djeteta. Njihov susret završava novom dramom...

 


Komentari (0)

Foto