Maze (2000)

MAZE (Originalni naziv)

drama romantika

Umjetnik koji boluje od Touretteova sindroma zaljubi se u trudnu ženu svog prijatelja

 
Režija: Rob Morrow
Scenarij: Rob Morrow, Nicole Burdette
Uloge: Rob Morrow, Laura Linney, Craig Sheffer, Rose Gregorio, Robert Hogan, ...

Filmografija

Zanimljiv nezavisni film, autorski rad Roba Morrowa, koji je redatelj, scenarist i glavni glumac. Rob Morrow inače je najpoznatiji po ulozi neurotičnog njujorškog liječnika koji se odselio na Aljasku u kultnoj seriji "Život na sjeveru", a koja mu je donijela čak tri nominacije za Zlatni globus i dvije za Emmy...

Lyle Maze (R. Morrow) senzibilni je slikar koji boluje od Touretteova sindroma, ali i fobije od sastanaka s djevojkama. Stoga je najmirniji u trenucima posvećenosti svojoj umjetnosti i životu samca. Većinu vremena, ako ne slika, provodi s jedinim prijateljem, liječnikom Mikeom (C. Sheffer) i Mikeovom djevojkom, modnom stilisticom Callie (L. Linney). Kad Mike ode volontirati u zemlje pogođene teškim bolestima, ne zna da je Callie trudna. Ona se povjerava Lyleu, te u toj situaciji na vidjelo izlazi sva njegova brižnost i nježnost. On čini sve kako bi joj pomogao i olakšao joj probleme koji se tijekom trudnoće mogu javiti. S vremenom se između njih počne razvijati i nešto dublje od prijateljskih osjećaja, osobito kad Callie pristane pozirati za Lyleove studije akta.

Ipak, "Maze" nije redateljski debi Roba Morrowa . Prije njega, Morrow je režirao "The Silent Alarm" (1993), a možda je zanimljivo spomenuti da je i redatelj jedne epizode hvaljene serije "Oz" (epizoda nosi naslov "Laws of Gravity", iz 2002.). Film "Maze" dobitnik je triju nagrada: nagrade za režiju na AFI Festu, nagrade žirija za režiju i scenarij na Newport Beach Film Festivalu, a na Cinequestu u San Joseu bio je najbolji film po izboru publike.


Komentari (0)

Foto