Betaville (2001)

BETAVILLE (Originalni naziv)

dječji fantastika sf

U svijetu budućnosti vladari Zemlje svako ljeto svoju djecu šalju u kamp Betaville

 
Režija: Tom Small
Scenarij: Tom Small
Uloge: John Astin, Lou Rawls, Tim Kazurinsky, Jennifer Kern, Judge Reinhold, ...

Filmografija

U svijetu budućnosti predsjednici, kraljevi i vođe svjetskih sila toliko su opsjednuti očuvanjem mira na Zemlji da svako ljeto šalju svoju djecu u kamp Betaville kako bi se ona tamo družila i unapređivala međunarodno prijateljstvo. U svemiru mira nema, a Planet 38 upravo planira napasti Planet Z. Izbezumljeni predsjednik Planeta Z (T. Kazurinsky) očajnički pokušava osmisliti plan obrane...

U svijetu budućnosti predsjednici, kraljevi i vođe svjetskih sila toliko su opsjednuti očuvanjem mira na Zemlji da svako ljeto šalju svoju djecu u kamp Betaville kako bi se ona tamo družila i unapređivala međunarodno prijateljstvo. U svemiru mira nema, a Planet 38 upravo planira napasti Planet Z. Izbezumljeni predsjednik Planeta Z (T. Kazurinsky) očajnički pokušava osmisliti plan obrane, a najboljim mu se rješenjem čini nahuškati Planet 38 na Zemlju.

Uskoro se na Zemlji počnu pojavljivati začuđujuće hologramske projekcije koje iz nejasnih razloga u stopu prate ljude. U strahu za vlastitu sigurnost američki predsjednik (J. Astin) odluči pobjeći, no prethodno povjeri generalu Norbertu (J. Reinhold) zadatak pronalaska oružja kojim će obraniti Zemlju. Ono što predsjednik ne zna jest da je jedna od meta tih hologramskih pojava upravo njegova kći Holly (A. Armato) koja se nalazi u Betavilleu...

Debitant Tom Small snimio je ovaj znanstveno-fantastični film uglavnom po mjerilima najmlađih gledatelja kojima je prvenstveno i namijenjen. Od računalno animirane najavne špice, preko dinamičnih zbivanja, začudnih likova i zaigrane glazbene podloge pa sve do neizbježnog happy enda, "Betaville" je šaroliko, luckasto i nepredvidljivo ostvarenje usmjereno zabavljanju mladih. Scenarij, dakako, protagoniste provlači i kroz ljubavne probleme pa se oni, osim s nezgodnim izvanzemaljcima, suočavaju i s ljubomorom.

Uz vodeće mlade glumce u filmu nastupaju i poznati stariji komičari, među kojima se ponajviše ističu John Astin (Gomez iz serije Obitelj Addams) kao nesnalažljivi predsjednik SAD-a, T. Kazurinsky (Policijska akademija 2) u ulozi izbezumljenog lidera Planeta Z te svestrani J. Reinhold (Policajac s Beverly Hillsa) kao general-izumitelj koji očajnički pokušava pronaći efektno oružje za obranu Zemlje.


Komentari (0)

Foto