Strankinja (2000)

Die Fremde (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Upoznavši egzotičnu Meksikanku taksist se polako uvlači u svijet bečkog podzemlja

 
Režija: Götz Spielmann
Scenarij: Maria Scheibelhofer, Götz Spielmann
Uloge: Goya Toledo, Harry Prinz, Martin Feifel, Nina Proll, Simon Schwarz, ...

Filmografija

"Die Fremde" je zanimljiv i dinamičan film koji govori o bečkome podzemlju kroz slučajan susret egzotične Meksikanke i taksista Harryja i pustolovine koje će doživjeti u velegradu. Dobra ideja, napeta priča i dobri glumci - sve to rezultira filmom koji vrijedi pogledati.

Meksikanka Mercedes (G. Toledo) i njezin njemački ljubavnik Rainer došli su u Beč prodati kilogram čistog kokaina. Planirani posao propada, jer je diler koji je kokain trebao kupiti u zatvoru. Taksist Harry nekoliko će puta sresti lijepu i egzotičnu Mercedes. Njezin plan da se brzo domogne velike količine novca pretvara se u katastrofu. Rainer je ovisnik o drogama i na njega se baš ne može osloniti. Mercedes će naći spas u Harryju koji se zbog nje sve više uvlači u svijet bečkog podzemlja. Pomaže joj prodati kokain, ali i riješiti se narkomana Rainera čiji je nasilni ispadi sve više ugrožavaju....

Goya Toledo odigrala je vrlo dobru ulogu egzotične neznanke koja zagonetnošću, senzualnošću i odlučnošću golica maštu muškaraca oko sebe. Lik taksista Harryja također je vrlo dobro razrađen. Rastavljen, otac desetogodišnjeg djeteta koje sad živi s majkom i njezinim novim imućnim partnerom, s poslom zbog kojega praktički živi na ulicama velegrada... sve to kod Harryja je stvorilo osjećaj inferiornosti i izgubljenosti, ali egzotična će Mercedes sve promijeniti i unijeti svježinu u njegov život.
 


Komentari (0)

Foto