Ugriz u zoru (2001)

Les morsures de l'aube (Originalni naziv)

triler

Besposleni Parižanin odbija vjerovati da je djevojka u koju se zaljubio zapravo vampirica

 
Režija: Antoine de Caunes
Scenarij: Laurent Chalumeau, Tonino Benacquista
Uloge: Guillaume Canet, Asia Argento, Gérard Lanvin, Gilbert Melki, José Garcia

Filmografija

Francuski filmski i televizijski glumac Antoine de Caunes za svoj je redateljski debi odabrao ekranizaciju romana Tonina Benacquiste o pariškom noćnom životu. Iako se u priči pojavljuju vampiri, de Caunes nije snimio horor, nego triler u kojem glavni junak Antoine odbija povjerovati da je žena u koju se zaljubio vampirica.

Antoine Venequiste (G. Canet) Parižanin je bez posla i bez stana. Noći provodi u klubovima i na privatnim zabavama, na koje ulazi prijevarom, a danju spava pokraj bazena u rekreacijskom klubu, dok je sva njegova imovina smještena u ormariću u garderobi. Na jednoj raskošnoj zabavi upozna Abrahama von Bulowa (J.M. Winling) koji mu ponudi milijun franaka za pomoć u traženju tajanstvenog Jordana Charliera (O. Massaro), čovjeka kojeg sa strahopoštovanjem nazivaju "vladarem noći". Antoine prihvati ponudu i s prijateljem Étienneom (G. Lanvin) kreće u obilazak barova i klubova, u potrazi za Jordanom i njegovom sestrom Violaine (A. Argento). Potraga će ih dovesti u vrlo opasne situacije, a doznaju i da bi ljudi koje traže mogli biti vampiri. Ali, obećana je nagrada vrlo primamljiva, a Antoine je uz to upoznao Violaine i među njima postoji privlačnost...

Fatalnu Violaine glumi Asia Argento, talijanska glumica koja je nastupila u nekoliko filmova svoga oca, poznatog redatelja Darija Argenta. Uz glumu, Asia Argento bavi se pisanjem scenarija, kratkih priča i romana, a iskušala se i kao redateljica (režirala je spotove, nekoliko kratkih filmova i dokumentaraca, te cjelovečernji film "Scarlet Diva").


Komentari (0)

Foto