Ptica za zbogom (1993)

GOODBYE BIRD (Originalni naziv)

drama obiteljski

Emotivna priča o odrastanju, dobroti i ljubavi, ispričana kroz lik senzibilnog dječaka

 
Režija: William Tannen, William Clark
Scenarij: Allen Nevins, Nancy Borgenicht
Uloge: Chris Pettiet, Cindy Pickett, Concetta Tomei, Wayne Rogers, Monique Lanier...

Filmografija

Ovaj iznimno zanimljiv, emotivan i topao film lijepa je priča o odrastanju, dobroti i ljubavi, ispričana kroz lik senzibilnog dječaka i njegovo sazrijevanje. Iako skromne produkcije, ova drama okuplja kvalitetnu glumačku ekipu, u kojoj se ističe daroviti C. Pettiet, koji bi zacijelo ostvario veliku glumačaku karijeru da nije, na žalost, umro s nepunih 25 godina.

Iako to ne želi pokazati pred majkom, Frank (C. Pettiet), koji ne želi da ga zovu Francis, jer je to žensko ime koje je dobio po djedu, pati zato što je otac napustio njega i majku i još uvijek se nada da će se vratiti. Ravnateljica škole, gospođa van Borins, poziva ga k sebi na razgovor kako bi mu zaprijetila da može biti izbačen iz škole ako se ne popravi. Hladna i gruba, ona ima samo jedno stvorenje do kojega joj je stalo, papagaja Virgila. I dok ona čita bukvicu Franku, Frank gleda kako Virgil iz kaveza bježi kroz prozor. Pokušava upozoriti ravnateljicu, no ona mu ne dopušta da govori. Prijavi ga socijalnoj službi jer smatra da je njegovo ponašanje problematično i da se majka nije u stanju o njemu brinuti, te da bi trebao biti smješten u dom.

Sudac (J. Bennett) pred kojega je Frank doveden drži da je on normalan dječak kojemu treba dati mogućnost da odraste u dobrog čovjeka. Kako bi ga nečim zaposlio, nudi mu nekoliko volonterskih poslova, od kojih njegova majka bira prihvatilište za napuštene životinje, jer zna da Frank voli životinje. Voditelj prihvatilišta, Ray Whitney (W. Rogers), odmah u Franku prepozna požrtvovnog suradnika kojemu povjerava sve važnije poslove. I čini se da će sve biti dobro sve dok Frank ne dozna što je eutanazija i kako završavaju životinje koje ne nađu dom...


Komentari (0)

Foto