Savršeni učinak (2004)

THE PERFECT SCORE (Originalni naziv)

komedija tinejdžerski

Šestero tinejdžera planira ukrasti ispite o kojima im ovisi upis u prestižnu školu

 
Režija: Brian Robbins
Scenarij: Marc Hyman, Jon Zack
Uloge: Erika Christensen, Chris Evans, Bryan Greenberg, Scarlett Johansson, ...

Filmografija

Ako istaknemo da je "Savršeni učinak" nastao u produkciji MTV-a, odmah će nam postati jasno da je film prvenstveno namijenjen mlađoj populaciji - školarcima i studentima. Iako je bilo teško pobjeći od klasičnih zamki teen komedija - dovoljno je primijetiti izbor uloga - lumen, napušenko, luzer, sportski tip i dobrica, "Savršeni učinak" ipak će nam pružiti originalne trenutke i pregršt smijeha. Dobrim dijelom uspjet će prevladati klasične stereotipe i klišeje vezane za adolescentske komedije te zadržati sve dobre strane istih.

Šestero tinejdžera odučilo je ukrasti rješenja ispita o kojem ovisi njih upis u srednje škole. Kyle (Chris Evans) želi postati arhitekt, no njegove ocjene nisu dovoljno dobre za upis u prestižnu školu. Mattyju (Bryan Greenberg) je srce slomljeno nakon što nije primljen u školu koju pohađa njegova djevojka. Annu (Erika Christensen) roditelji pritišću da briljira u svim predmetima koje je ikada pohađala te da zaboravi na druženje s dečkima. Desmond (Darius Miles) je košarkaš koji vjeruje da je ispit rasistički način odabira učenika. Grupu još čine vatrena Francesca (Scarlett Johansson) te usamljeni Roy (Leonardo Nam).

Za kormilom se nalazi iskusni Brian Robbins - producent hit teen TV serija "Smallville", "One Tree Hill", te filmova "Norbit", "Varsity Blues" i komedije "A Thousand Words", u kojoj glavna uloga pripala Eddieju Murphyju te koja tek čeka na američku premijeru. Glavne uloge u "Savršenom učinku" dobili su Matthew Lillard, slatka Erika Christensen, Chris Evans, Bryan Greenberg, Leonardo Nam, te jedna od najpopularnijih i najljepših glumica Hollywooda - Scarlett Johansson.


Komentari (0)

Foto