Draga, smanjio sam djecu (1989)

Honey, I Shrunk The Kids (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Luckasti znastvenik nesretnim slučajem smanji svoju djecu na veličinu mrava

 
Režija: Joe Johnston
Scenarij: Stuart Gordon, Brian Yuzna
Uloge: Rick Morranis, Matt Frewer, Marcia Strassman, Kristine Sutherland, ...

Filmografija

Wayne Sazlinski (Rick Morranis) je luckasti znanstvenik, izumitelj stroja za smanjivanje koji nikako da proradi sve dok slučajno ne smanji njegovu djecu i njihove prijatelje. Film je osvojio BAFTA-u za najbolje vizualne efekte i nagradu ASCAP kao najgledaniji film.

Wayne Szalinski izumitelj je koji cijele dane provodi u svom kućnom laboratoriju. To ide na živce njegovoj ženi Diane, pa se često svađaju. Žena ga je upravo napustila i otišla majci. On je u kući ostao s djecom, tinejdžerkom Amy i vrlo bistrim dječakom Nickom. Njegov prvi susjed, eksplozivni Russell Thompson, prezire intelektualce, a oduševljava se samo sportom. Žena Mae uvijek ga smiruje. Nesretan je što je njegov sramežljivi sin u tinejdžerskoj dobi, Russell mlađi, ispao iz školske rugby-momčadi. Njegov drugi sin, mali Ronnie, vječito se bavi sportom ili radi kakvu štetu.

Wayne je upravo izumio elektromagnetski top za koji vjeruje da može smanjivati predmete. Dok o tom izumu drži predavanje na sveučilištu, profesori ga ismijavaju. Istodobno, Ronnie kod kuće tako jako udari loptu za baseball da ona razbije prozor Wayneova laboratorija i padne na elektromagnetski top i aktivira ga. Nakon što u laboratorij uđu Amy, Nick, Rusell i Ronnie, top ih smanji na veličinu mrava. Wayne se vrati kući i pomete laboratorij. Smeće, a s njim i smanjenu djecu, ostavi u vrtu.

Za djecu će početi opasna pustolovina - morat će preživjeti u vrtu gdje je svako živo biće za njih opasno. A ako prežive, hoće li ih Wayne ikad uspjeti vratiti u prirodnu veličinu?

 


Komentari (1)

Foto