Kobra (1986)

COBRA (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

On je policajac novog kova koji ne seže ni pred čim kako bi očistio ulice od kriminalaca

 
Režija: George Pan Cosmatos
Scenarij: Sylvester Stallone, Paula Gosling
Uloge: Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen, Reni Santoni, Andrew Robinson, ...

Filmografija

Akcijski film "Cobra" temeljen je na hit romanu "Fair Game" Paule Gosling, a osim akcije nudi i upozorenje na rastuće neonacističke sklonosti pojedinih kriminalnih organizacija. Glavnu ulogu tumači Sylvester Stallone koji je sredinom 80-tih bio u naponu snage i na vrhuncu slave, nalazeći se usred snimanja filmova "Ramba" i "Rockyja", dvaju ključnih serijala koji su ga proslavili.

Zločin je bolest, upoznajte lijek! Slavni Sylvester Stallone u jednoj od legendarnih uloga osamdesetih jest policajac za specijalne zadatke, Marion Cobretti, kojeg svi koji ga poznaju, a i oni koji žale što su ga upoznali, znaju kao Cobru!
Banda neofašističkih kriminalaca, predvođena samoproglašenim Nightom Slasherom (Brian Thompson), provaljuje u kuće i automobile, ubijajući ljude bez ikakvog povoda. Kada jedan od pripadnika bande pokuša orobiti maleni dućan, čije mušterije uzme kao taoce, na mjesto zločina je pozvan beskompromisni policajac Marion Cobretti (Sylvester Stallone), koji riješivši slučaj dolazi do korisnih informacija o Nightu Slasheru. Kasnije te noći, dođe do još jednog ubojstva, kojem svjedoči mlada Ingrid Knutsen (Brigitte Nielsen). Ingrid počinje dobivati brojne prijetnje, a jedini tko je može zaštiti upravo je Cobra.

Komentari (6)

Foto