Film katastrofe (2008)

Disaster Movie (Originalni naziv)

komedija

Zabavna parodija na blockbustere, ikone pop kulture i javne ličnosti

 
Režija: Aaron Seltzer, Jason Friedberg
Scenarij: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
Uloge: Matt Lanter, Carmen Electra, Vanessa Minnillo, Gary 'G. Thang' Johnson, ...

Filmografija

Promašen film parodira blockbustere, ikone pop kulture i javne ličnosti prateći luckaste dogodovštine skupine mladih koje snađe niz raznih prirodnih katastrofa.

Film prati smiješne nezgode grupe luckastih dvadesetogodišnjaka koji pokušavaju pronaći utočište tijekom jedne sudbonosne noći. Put im priječe sve moguće katastrofe i prirodne nepogode poput asteroida, tornada te potresa. Ova grupa mladih pokušat će zaustaviti te katastrofe rješavajući niz misterija ciljajući na sve i svakoga, od Indiane Jonesa i Iron Mana do Amy Winehouse.

Filmaši koji stoje iza “Mrak filma“, “Bez ugriza, molim!“, “Veliki film“, “Spartanci dolaze” te “Film za upucavanje“, autorski je dvojac zaslužan za još jednu parodiju – “Film katastrofe“. Kao i u njihovim prijašnjim radovima, na udaru su se našle filmske uspješnice, ali i osobe iz javnog života. Pa će tako starlete Kim Kardashian i Carmen Electra pokušati spasiti planet i izrugivati se filmovima poput “Juno”, “Iron Man”, “Batman”, “The Hulk”, “Alvin i vjeverice”, “Cloverfiled”, “Hancock”, pa čak i pjevačici Amy Winehouse. Sve u svemu - prilično blesavo i zabavno!


Komentari (4)

Foto