Majstori opasnosti (2005)

The Dukes of Hazzard (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Dvojica rođaka, njihov ujak i rođakinja upadnu u probleme s loklanim moćnikom i šerifom

 
Režija: Jay Chandrasekhar
Scenarij: John O'Brien
Uloge: Johnny Knoxville, Seann William Scott, Alice Greczyn, Jessica Simpson, ...

Filmografija

"Majstori opasnosti" remake je vrlo popularne istoimene američke TV serije iz osamdesetih godina, koja kao i film prati dogodovštine luckastih rođaka Duke, njihovog ujaka i rođakinje, koji zbog svojih nestašluka često upadaju u prave zavrzlame s lokalnim moćnikom i šerifom.

Bo (S. W. Scott) i Luke Duke (J. Knoxville) su rođaci koji žive u mirnoj regiji Hazzard, pomažući ujaku Jesseu (W. Nelson) i njihovoj seksi rođakinji Daisy (J. Simpson) koja vodi obližnju pivnicu. Budući da su po prirodi vjetropirasti, rijetko im prođe dan bez psina, tako da dolaze i u sukobe s lokalnim šerifom (M. C. Gainey). Međutim, jednoga dana pojavi se ozbiljni problem: korumpirani lokalni moćnik Hogg (B. Reynolds), koji obitelj Duke mrzi, istjera ih s njihove farme, vjerojatno s namjerom da je prisvoji. Tako Bo i Duke, ne znajući što poduzeti, otputuju u Atlantu gdje se susretnu sa starom prijateljicom Katie i njezinom zgodnom kolegicom, ne bi li tamo uspjeli pronaći razlog zašto ih je Hogg istjerao s farme i što namjerava učiniti...
Režiju potpisuje Jay Chandrasekhar, američki redatelj i glumac, poznat po brojnim televizijskim komedijama i filmovima kao što su "Super Troopers" i "Jackass Number Two". Zbog izuzetne popularnosti filma dvije godine poslije snimljen je i "The Dukes of Hazzard: the Beginning".
Vezan za priču iz serije, uz mnoštvo duhovitih scena, vrckastih dijaloga, te atraktivne glavne glumice (već proslavljene pjevačice Jessice Simpson, kojoj je ovo prva filmska uloga), film je simpatičan i prilično uspio uradak i jako dobra zabava.

Komentari (1)

Foto