Idiot u uniformi (1994)

IN THE ARMY NOW (Originalni naziv)

komedija ratni

Dvojica probisvijeta nađu se u aktivnim vojnim postrojbama na prvoj liniji sukoba

 
Režija: Daniel Petrie Jr.
Scenarij: Jeff Buhai, Steve Zacharias
Uloge: Pauly Shore, Andy Dick, Lori Petty, David Alan Grier, Esai Morales, ...

Filmografija

Redatelj Daniel Petrie Jr. u sjajnoj komediji "Idiot u uniformi" prije svega pokazuje nepogrešiv instinkt za prepuštanje glavne riječi glumcima jer je ovo film koji će publiku do suza nasmijati prvenstveno ludorijama vodećeg dvojca. Sramežljiv podkontekst propitivanja prava američkog uplitanja u sukobe diljem svijeta danas je vjerojatno i primjetljiviji no u doba kada je film snimljen, ali osnovna misao autora ipak je prilično jednostavna, a to je izazivanje smijeha pod svaku cijenu.

Mirno spavajte. Sudbina svijeta u njihovim je rukama. Pauly Shore i Andy Dick zvijezde su ove urnebesne komedije o totalnim nesposobnjakovićima koji na sebe preuzimaju zadatak odgovornih vojnih operacija.
Bones (Pauly Shore) i Jack (Andy Dick) dva su probisvijeta koji se u životu ne bave ama baš ničim pa se odluče učlaniti u vojnu rezervu kako bi uspjeli uštedjeti nešto novca kojim planiraju pokrenuti vlastiti posao.
Međutim, igrom slučaja, završe u aktivnim postrojbama te bivaju poslani na prve linije fronta u međusobnom sukobu afričkih država. Sada se njih dvojica, zajedno sa šačicom suboraca, moraju iskazati u otvorenoj borbi, što je zadatak o kojem apsolutno nemaju pojma.

Komentari (0)

Foto