srijeda, 24.04.2024 12:41

Laurina zvijezda (2004)

LAURAS STERN / LAURA'S STAR (Originalni naziv)

animirani obiteljski

Nesretnoj djevojčici život promijeni pronalazak čudesne zvijezde

 
Režija: Piet De Rycker, Thilo Rothkirch
Scenarij: Klaus Baumgart, Piet de Rycker
Uloge: Glasovi:Céline Vogt, Sandro Iannotta , Maximilian Artaj, ...

Filmografija

Ovaj iznimno dobar crtani film, izvrsnog crteža i priče, bio je proglašen najboljim njemačkim filmom za djecu 2005., a bio je nominiran i za nagradu Cameiro kao najbolji film za djecu festivala Carrousel.

Laura ima sedam godina. S roditeljima i mlađim bratom Tommyjem tek se doselila u novi stan u gradu i ne želi tu ostati, nego se želi vratiti kući, na selo, gdje su prije živjeli. Stvari su već na početku loše: njezin brat Tommy izgubi svog omiljenog drvenog psa, a Laura se posvađa sa susjedom Maxom, koji se voli igrati na krovu i koji ima mačka svemirca. Već prve noći, kad su svi otišli spavati, Lauru je probudila neobična pojava: zvjezdana putanja obasjala je cijeli grad, a kad je Laura izašla, našla je na tlu lijepu zvijezdu kojoj je jedan krak bio potrgan. Unese je u kuću i događa se čudo: dok zvijezda leti po sobi, sve Laurine igračke, i medo i zeko i svi ostali, ožive... Laura je sretna što ima zvijezdu i kao da je cijeli svijet zbog zvijezde postao ljepši. No, čini se da boravak na Zemlji zvijezdi ne godi i da je ona sve slabija i slabija...

Još 1999. snimljena je TV serija od pet epizoda o Lauri Stern (Lauri Star), a od 2007. do 2008. snimljene su još 22 epizode, prema scenariju Klausa Baumgarta. Zbog velike popularnosti do 2010. godine snimljeno je pet animiranih filmova o Lauri i njezinoj zvijezdi, u istoj produkciji Rotkirch Cartoona.


Komentari (0)

Foto