Kuća lutaka (2009)

Dollhouse (Originalni naziv)

drama sf

Oni mogu biti bilo tko, osim sebe samih

 
Režija: Joss Whedon
Scenarij:
Uloge: Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, ...

Filmografija

„Kuća lutaka“ je izvrsna SF serija izašla iz radionice jednog od najkreativnijih i najcjenjenijh znanstveno-fantastičnih autora posljednjih 15 godina, koji stoji iza „Buffy The Vampire Slayer“, „Angela“ i „Fireflya“. Kao u svojim prijašnjim serijama, Joss Whedon u „Kući lutaka“ odlično osmišljava karakterizaciju likova, dakle, ono što ih pokreće, od kuda su došli, zbog čega rade to što rade. Pa će tako u “Kući lutaka” manje vremena potrati na suvišno batinanje, a više na obradu protagonista.

U skrivenom laboratoriju tim znanstvenika u umove svojih stanara, koji su lutke, utiskuju  nove osobnosti i vještine. Lutke prilagođuju zahtjevima kupaca, koji njihove usluge plaćaju basnoslovnim svotama. Lutka tako postaje nenadmašni borac, genijalna provalnica, savršena ljubavnica ili sve što kupac poželi. Nakon obavljene misije, vraćaju im se njihove stvarne ili izmišljene osobnosti te im se u potpunosti briše sjećanje na nedavne događaje.

No što se događa kada eksperiment pođe po zlu i jedna ili više lutaka, u ovom slučaju agenti Echo (Eliza Dushku) i Alpha (Alan Tudyk) postanu svjesni svojih bivših osobnosti i vještina?


Komentari (1)

Foto