Bez imena (2009)

Sin nombre (Originalni naziv)

drama kriminalistički avantura

Otac i kći napuštaju Honduras kako bi potražili bolju budućnost u SAD-u

 
Režija: Cary Joji Fukunaga
Scenarij: Cary Joji Fukunaga
Uloge: Paulina Gaitan, Marco Antonio Aguirre, Leonardo Alonso, Edgar Flores

Filmografija

"Bez imena" višestruko je nagrađivan film (najbolji strani film na festivalu u Austinu, najbolja režija na Sundance festivalu), kombinacija socijalne drame, filma ceste i ratnog filma koji, paralelno iznoseći priče o problemima pripadnika meksičkog klana i slučaja honduraške obitelji u potrazi za novim životom, prikazuje bijedu toga dijela svijeta.

Willy (E. Flores), zvan Casper, član je Mara Salvatrucha bande iz Tapachule u meksičkoj državi Chiapas. U bandu uvuče prostodušnog dječaka Smileyja (K. Ferrer) i želi ga u potpunosti uključiti, pa mu zapovijedi da smakne člana protivničke bande. Willy je zaljubljen u djevojku Marthu (D. Garcia) i boji se da ne postane žrtva njegovih poslova. Stoga pred članovima bande prešućuje da je u vezi. No Willy će to ipak naslutiti te će posumnjati u njegovu privrženost bandi. Toga se osobito boji šef bande koji će pokušati silovati djevojku, kad je ovaj dovede na sastanak. Uskoro, on naredi Willyju i Smileyju da orobe vlak kojim putuju emigranti iz Hondurasa u potrazi za boljim životom u Sjedinjenim Državama...
Film je sniman na stvarnim lokacijama u meksičkoj državi Coahuili, a korišteni su naturščici. Scenarij i režiju potpisuje Cary Fukunaga, američki filmaš, inače redatelj posljednje adaptacije klasika Jane Eyre.

Komentari (3)

Foto