Ljubav i seks (2000)

Love and Sex (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Novinarka koja mora napisati članak o ljubavi i seksu prisjeća se svojih bivših ljubavi

 
Režija: Valerie Breiman
Scenarij: Valerie Breiman
Uloge: Famke Janssen, Jon Favreau, Noah Emmerich, Ann Magnuson, Cheri Oteri

Filmografija

Nakon što je prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu, glasovitom okupljalištu filmova snimljenih u neovisnoj produkciji, niskobudžetna romantična komedija "Love and Sex" scenaristice i redateljice Valerie Breiman prometnula se u jedno od najugodnijih iznenađenja festivala, pobudivši pažnju velikih distributera. Breiman je scenarij djelomično utemeljila na vlastitom životu.

Kate Welles (F. Janssen) novinarka je koja od svoje urednice redovito dobiva zadatke pisati o ljubavi i seksu. Veliki problem predstavlja joj to što je potpuno frustrirana svojim privatnim životom i muškarcima koji prolaze kroz njega. Pišući novi tekst, Kate se prisjeća svojih bivših ljubavnika, počevši od prvih iskustava s vremešnim profesorom francuskog, zatim kratke avanture s Ericom koji joj se činio savršenim sve dok nije otkrila da joj je zaboravio spomenuti svoju ženu i dijete. Nakon što je upoznala Adama (J. Favreau) njezin život je ipak poprimio sretniji tijek. Zabavan, duhovit, inteligentan i pun razumijevanja, Adam ipak nakon nekog vremena zajedničkog života ostavlja Kate zbog straha od braka i želje za isprobavanjem novih stvari...

Najveći adut filma su duhoviti dijaloza i izvrstan par - atraktivna Famke Janssen (Zlatno oko, X-Men) i Woodyju Allenu glumom nalik Jon Favreau (Svingeri).


Komentari (0)

Foto