Ubojice (1995)

The Assassins (Originalni naziv)

akcija triler kriminalistički

Priča čiju napetost razvija odnos dvojice profesionalnih ubojica - lošeg i goreg

 
Režija: Richard Donner
Scenarij: Brian Helgeland, Larry Wachowski, Andy Wachowski
Uloge: Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Julianne Moore, Anatoli Davydov

Filmografija

Film u produkciji agilnog Joela Silvera uistinu intrigira zapletom i scenarijem koji su napisala u međuvremenu planetarno proslavljena imena. To su braća Wachowski, idejni tvorci i redatelji sad već kultnog znanstveno-fantastičnog serijala "Matrix", te Brian Helgeland koji je nagrađen Oscarom za scenarij filma "L. A. povjerljivo". Scenaristički je trojac vrlo dobro složio priču čiju napetost razvija odnos dvojice profesionalnih ubojica - lošeg i goreg.

Robert Rath (S. Stallone) profesionalni je ubojica na zalasku karijere svjestan da u potpunosti mora promijeniti način života želi li mirno proživjeti starost. Iako se bavi brutalnim poslom, Robert nije manijakalni likvidator, već hladnokrvni profesionalac, iako katkad ne može zatomiti osjećaje. Njegov mlađi kolega Miguel Bain (A. Banderas) sušta je suprotnost: okrutan, nemilosrdan i željan biti sam na vrhu.
Kad pri pokušaju ubojstva milijardera Alana Brancha (S. Kahan) Bain umjesto Ratha obavi likvidaciju, između dvojice ubojica nastane rivalstvo koje će se pretvoriti u pravo neprijateljstvo pri sljedećem poslu. To je ubojstvo stručnjakinje za računala Electre (J. Moore) u čijim se rukama nalazi ukradeni disk vrijedan dva milijuna dolara. I dok Bain želi što prije smaknuti nesretnu ženu, Rath se u svoju potencijalnu žrtvu zaljubi...
Sylvester Stallone i Antonio Banderas odmjeravaju snage u filmu čiji su scenarij napisala braća Wachowski ("Matrix"). Svi gledatelji koji su uživali u "Smrtonosnom oružju", sada imaju priliku vidjeti film čiji akcijski junaci egzistiraju s druge strane zakona. Čuveni redatelj Richard Donner dao si je oduška u mnogim nezaboravnim akcijskim scenama, a Sylvester Stallone i Antonio Banderas s užitkom su odglumili zaklete protivnike. Nesiguran svijet plaćenih ubojica prikazan je s velikom pažnjom za detalj, ali i duhovitost. Jer u svijetu kriminala jedina mirovina koja vas čeka jest u vreći za leševe.

Komentari (8)

Foto