Bingo Long (1976)

THE BINGO LONG TRAVELING ALL-STARS & MOTOR KING (Originalni naziv)

komedija sport

Nezadovoljan teretmanom u klubu Negro lige karizmatični igrač bejzbola osniva vlastiti tim

 
Režija: John Badham
Scenarij: Hal Barwood, William Brashler
Uloge: Richard Pryor, James Earl Jones, Billy Dee Williams, Stan Shaw, Ted Ross

Filmografija

“Bino Long” je sportska komedija nastala u Badhamovoj najkreativnijoj fazi, godinu dana prije nego što je snimio “Groznicu subotnje večeri”, koja je Johna Travoltu lansirala u zvijezde.

Nisu željeli igrati za njihove momčadi pa su oformili svoju!

Karizmatični igrač bejzbola Bing Long (Billy Dee Williams) ne može prihvatiti ponašanje vlasnika kluba Salisoona Portera (Ted Ross), koji se prema njemu odnosi kao da ga posjeduje, pa Bingo napusti klub. No sa sobom odluči povesti još nekolicinu igrača Negro lige. Leon Carter (James Earl Jones) i Charlie Snow (Richard Pryor), koji se želio probiti u Major ligu prerušivši se prvo u Kubanca pa onda u Indijanca, pridružuju se Bingu. Kreću na putovanje i posjećuju gradiće središnje Amerike, u kojima igraju s lokalnim timovima. Uskoro im se pridruži "Esquire“ Joe Callaway (Stan Shaw), kojeg “otmu” iz jednog manjeg kluba s kojim su igrali. Bingov tim postane toliko uspješan da više gledatelja počne posjećivati njihove utakmice nego one Negro lige. Sallison Potter predloži Bingu da, ukoliko uspiju pobijediti all star ekipu Negro lige, mogu se kao tim pridružiti istoj, no ako izgube, svi se moraju vratiti svojim starim momčadima. Na utakmici se pojavi i skaut Major lige, koji Joeu Callawayu ponudi da zaigra u toj prestižnoj ligi.

Redatelj John Badham se u 70-ima i 80-ima proslavio nizom popularnih filmova poput "Groznice subotnje večeri“, "Dracule (1976)“, "Zašto ste me osudili na život?“, "Plavog groma“, "Ptice na žici“, "Kratkog spoja“, da bi danas karijeru potpuno usmjerio na režiranje televizijskih serija (“Frikovi”, "Trauma“, "Zločinački umovi“).

Priča o bejzbol ligi i vremenu kada su se sportaši dijelili prema boji kože, nasmijat će nas i zabaviti te podsjetiti kako su u mladim danima izgledale tamnopute holivudske veličine poput Richarda Pryora, Jamesa Earla Jonesa i Billyja Deea Williamsa.


Komentari (0)

Foto