Stuart: Život natraške (2007)

Stuart: A Life Backwards (Originalni naziv)

drama

Filmska adaptacija biografije Alexandera Mastersa

 
Režija: David Attwood
Scenarij: Alexander Masters
Uloge: Benedict Cumberbatch, Tom Hardy, Nicola Duffett, Claire-Louise Cordwell

Filmografija

Upoznajte Stuarta Shortera. Voli alkohol i heroin. Uživa u boli. Beskućnik je, ima halucinacije, opsjednut je noževima, psihotični je bivši zatvorenik. Njegova je životna priča neodoljiva.

Pisac (Benedict Cumberbatch) proučava život svoga neobičnoga prijatelja Stuarta, beskućnika alkoholičara koji je u djetinjstvu doživio traumatsko iskustvo. Kratak život Stuarta Shortera (Tom Hardy) bio je nemiran i kaotičan. Bio je beskućnik, alkoholičar koji se volio igrati noževima i narkoman koji je neobično uživao u nasilju. Stuartov se život mijenja kada upozna pisca i volontera Alexandera Mastersa (Benedict Cumberbatch) s kojim razvija neobično prijateljstvo.

Kada mu Alexander kaže da želi napisati njegovu biografiju, Stuart zahtijeva da je ispriča od kraja kako bi bila uzbudljivija, poput kriminalističkog romana Toma Clancyja. Kako se njihov neobični savez razvija, a Stuart postupno otkriva svoju životnu priču unatrag, tako njegova vedra osobnost i sirov smisao za humor daju priči tragikomičan stil. Pljačkama banaka, pokušajima samoubojstva i boravcima u institucijama, Alexander dobiva uvid u potpuno strani svijet i shvaća zašto je Stuartov život krenuo krivo.


Komentari (0)

Foto