Sjajna vremena (1996)

Glory Daze (Originalni naziv)

komedija drama

Egzistencijalističke dvojbe mladića kojem je do diplome prostalo tek nekoliko dana

 
Režija: Rich Wilkes
Scenarij: Rich Wilkes
Uloge: Ben Affleck, Sam Rockwell, Megan Ward, French Stewart, Kristin Bauer, ...

Filmografija

Više ni ne znam što se događa. Kad mi je bilo osamnaest, sve se činilo super. Sada me ama baš ništa ne može nasmijati, riječi su to glavnog junaka humorne drame Glory Daze, redatelja i scenarista Richa Wilkesa, koja je trebala biti suvremeni odgovor na Diplomca iz 1967. i njegova paradigmatičnog interpreta Dustina Hoffmana.

Premda mu je do diplome na koledžu u Santa Cruzu ostalo tek nekoliko dana, student umjetnosti Jack (B. Affleck) osjeća se zbunjeno kao nikad dosad i nedoraslo izazovima budućnosti. Upravo ga je ostavila djevojka, otac ga uporno nagovara da se uozbilji, a s profesorom Lutherom (J. Rhys-Davies) nikako ne može pronaći zajednički jezik. Osim toga, njegovo se društvo s kojim stanuje u blizini koledža raspada. Rob (S. Rockwell) se seli u Los Angeles sa svojom djevojkom, Dennis (F. Stewart) nakon diplome odlazi na poslijediplomski studij u Michigan, Slosh (V. Hong) ni ne mari za studij već se neprekidno opija, Mickeyju (V. DeRamus) je do završetka preostalo još godinu dana, a Chealsea (A. Milano) želi priznati Jacku da ga voli. I dok mu studentsko vrijeme neumitno prolazi, Jacku je sve jasnije da njegovi dani slave u Santa Cruzu mogu potrajati samo ako donese životnu odluku...

U glavnoj ulozi se pojavljuje najslavnije glumačko ime Ben Afflack (Natjerujući Amy, Pearl Harbor) i to u svojoj predzvjezdanoj fazi.


Komentari (0)

Foto